Ploieşti: Autorităţile concesionează terenuri în parcuri pentru construirea de baze sportive private

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, luni, concesionarea pentru 49 de ani a două terenuri care însumează peste 6.000 de metri pătraţi, pentru construirea de baze sportive private, ambele terenuri fiind situate în parcuri din municipiu.

927 afișări
Imaginea articolului Ploieşti: Autorităţile concesionează terenuri în parcuri pentru construirea de baze sportive private

Ploieşti: Autorităţile concesionează terenuri în parcuri pentru construirea de baze sportive private (Imagine: Lucian Muntean/ Mediafax Foto)

Aleşii locali au aprobat, luni, în şedinţa Consiliului Local Ploieşti, două hotărâri care prevăd concesionarea prin licitaţie publică a două suprafeţe de teren în două parcuri din Ploieşti, pe respectivele terenuri, a căror suprafaţă însumată depăşeşte 6.000 de metri pătraţi, urmând să fie amenajate terenuri de tenis şi minifotbal şi construcţii aferente acestora.

Astfel, unul dintre terenuri, în suprafaţă de 5.219 metri pătraţi, este situat în Parcul Orăşenesc Andrei Mureşanu din zona de nord a Ploieştiului.

Conform hotărârii adoptate luni, acest teren din parc va fi concesionat prin licitaţie publică pe o perioadă de 49 de ani, limita minimă de la care va porni licitaţia fiind de 0,60 de euro/metrul pătrat/an, respectiv 3.144 de euro pe an pentru întregul teren. Pe această suprafaţă de teren care face parte din parc concesionarul va construi "o bază sportivă modernă de minifotbal şi construcţii conexe activităţii propuse, în vederea desfăşurării activităţii sportive de minifotbal", se precizează în hotărârea votată.

Potrivit unui studiu de oportunitate anexat hotărârii aprobate, pe terenul respectiv va fi construită o bază sportivă de minifotbal care va fi compusă din două terenuri de minifotbal cu gazon sintetic de ultimă generaţie, dintre care unul "va fi acoperit cu o structură tensiostatică, sprijinit pe ferme metalice care să permită utilizarea acestuia inclusiv iarna". Baza ar urma să fie dotată cu instalaţie de nocturnă agreată de normele europene, două tribune, o clădire cu destinaţia de vestiare, o sală de consiliu pentru şedinţele tehnice, minibar, alei pietonale, parcaje, spaţii verzi.

Într-un raport de evaluare realizat la solicitarea Primăriei Ploieşti se precizează că suprafaţa de teren care urmează să fie concesionată este deja amenajată ca teren de agrement pentru jocuri sportive (fotbal, baschet şi volei) şi are restricţie de construcţie, singura destinaţie fiind aceea de teren de agrement.

Conform documentaţiei de atribuire, contractul pentru concesionarea acestui teren se va atribui prin licitaţie publică, iar în cazul în care în urma publicării anunţului de licitaţie publică nu vor exista trei oferte procedura va fi anulată, apoi repetată, iar dacă nici în acest caz nu vor fi trei ofertanţi contractul de concesiune va fi atribuit prin negociere directă.

Al doilea teren care va fi concesionat este situat în Parcul Tineretului din Ploieşti, într-o zonă semi-centrală a oraşului.

Conform proiectului de hotărâre postat pe site-ul municipalităţii şi aprobat luni prin vot al consilierilor locali, suprafaţa terenului este de 1.161 metri pătraţi, terenul fiind în domeniul public al municipiului Ploieşti.

"Terenul este 100% plat, având forma aproximativă a unui dreptunghi. Terenul este parţial împrejmuit şi are restricţie de construcţie, singura destinaţie fiind aceea de teren de agrement", se arată într-un raport de evaluare făcut de o firmă privată la solicitarea Primăriei Ploieşti.

Ca şi terenul din Parcul Andrei Mureşanu, şi acest teren va fi concesionat pe o perioadă de 49 de ani, de data aceasta pentru construirea a două terenuri de tenis de câmp şi a construcţiilor anexe acestora. Preţul de la care va porni licitaţia va fi de 0,72 euro/metrul pătrat/an, ceea ce ar însemna că în bugetul local ar intra, în urma concesiunii la preţul minim, 838 de euro pe an. Condiţiile pentru atribuirea acestui teren în concesiune sunt aceleaşi ca şi la terenul din Parcul Andrei Mureşanu.

O parte a aleşilor locali din partea opoziţiei au susţinut că cele două terenuri ar trebui amenajate de către autorităţile locale, şi nu date în concesiune unor firme private, în replică primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, susţinând că nu există la buget bani pentru astfel de investiţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici