Ploieşti: Şapte persoane, arestate sub acuzaţia de trafic de droguri de risc

Şapte persoane, între care patru bărbaţi, patroni ai unor magazine care comercializau etnobotanice în Bucureşti şi Ploieşti, au fost arestate preventiv joi seară de Tribunalul Prahova, sub acuzaţia de trafic de droguri de risc.

363 afișări
Imaginea articolului Ploieşti: Şapte persoane, arestate sub acuzaţia de trafic de droguri de risc

Ploieşti: Şapte persoane, arestate sub acuzaţia de trafic de droguri de risc (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit şefului DIICOT Ploieşti, procurorul Ionuţ Botnaru, Tribunalul Prahova a emis joi seară mandate de arestare pentru o perioadă de 30 de zile pe numele a şapte persoane, sub acuzaţia de trafic de droguri de risc, într-un dosar instrumentat de DIICOT Ploieşti.

Conform surei citate, patru dintre cei şapte arestaţi sunt patronii unor magazine care comercializau substanţe etnobotanice interzise prin lege în Bucureşti şi Ploieşti. Trei dintre patronii magazinelor sunt bucureşteni, cel de-al patrulea fiind din oraşul prahovean Slănic.

Celelalte trei persoane arestate preventiv în acest dosar sunt vânzători în magazinele deţinute de cei patru.

Procurorii DIICOT Ploieşti au audiat, miercuri, timp de zece ore, 20 de persoane care fac parte dintr-o grupare infracţională care comercializa substanţe etnobotanice interzise, considerate droguri de risc. Printre cei audiaţi se numără, pe lângă patronii magazinelor de etnobotanice şi vânzători, mai mulţi consumatori de droguri, dintre care trei sunt minori cu vârste începând de la 15 ani.

Procurorii DIICOT şi poliţişti de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Ploieşti au efectuat miercuri dimineaţă 11 descinderi în Bucureşti, Ploieşti, Slănic şi Valea Călugărească din judeţul Prahova, la magazine de etnobotanice şi la domiciliile patronilor şi vânzătorilor.

În urma percheziţiilor anchetatorii au ridicat 70 000 de lei, 500 de lire sterline, înscrisuri, iar în podul unei locuinţe din comuna prahoveană Valea Călugărească, ce aparţine unui vânzător de la un magazin de etnobotanice din Ploieşti, anchetatorii au găsit 150 de grame de canabis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici