PMB: Aproape 900 de persoane fără locuinţă, în adăposturile municipalităţii - FOTO

Aproape 900 de persoane fără locuinţă sunt găzduite în adăposturile Direcţiei de Asistenţă Socială a Capitalei, 43 dintre acestea la Centrul de Asistenţă pentru Mamă şi Copil, alte 124 la Adăpostul pentru Femei şi 708 de bărbaţi la Complexul integrat de servicii sociale pentru adulţi Sf. Ioan.

80 afișări
Imaginea articolului PMB: Aproape 900 de persoane fără locuinţă, în adăposturile municipalităţii - FOTO

PMB: Aproape 900 de persoane fără locuinţă, în adăposturile municipalităţii - FOTO (Imagine: Primăria Municipiului Bucureşti)

Pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate, în cursul nopţii de joi, echipele Poliţiei Locale au căutat şi transportat în centrele municipalităţii 12 persoane, se arată într-un comunicat de vineri al Primăriei Capitalei.

De asemenea, începând cu ora 7.00, a fost reluat programul de distribuţie ceai cald şi supă, iar în prezent se află pe teren trei bucătării mobile, care sunt amplasate la Gara de Nord, Piaţa Sf. Gheorghe şi intersecţia Poşta Vitan.

Reprezentanţii municipalităţii mai precizează că, până la ora 12.00, au fost distribuite aproximativ 1.500 de ceaiuri, atât persoanelor defavorizate, cât şi trecătorilor sau călătorilor din staţiile mijloacelor de transport în comun.

"Concomitent, o altă bucătărie mobilă se afla în teren, însoţită de o echipă a DGASMB care oferă, pe lângă hrană caldă, căciuli, mănuşi, geci şi bocanci persoanelor fără locuinţă care nu doresc să meargă în adăposturile municipalităţii", mai precizează sursa citată.

Punctele fixe de distribuţie a ceaiului cald şi a supei sunt la adresele Calea Griviţei nr. 216 din Sectorul 1, strada Agricultori nr. 105 din Sectorul 2, strada Maximilian Popper nr. 17 A, strada Nerva Traian nr. 8, strada Foişorului nr. 56-58 şi strada Dristorului nr. 81-88 din Sectorul 3, Calea Şerban Vodă nr. 48 şi strada Mitropolit Filaret nr. 41 din Sectorul 4, Calea Ferentari nr. 191 şi Şoseaua Viilor nr. 44 din Sectorul 5.

Şi în cursul serii de vineri, trei echipe ale Direcţiei de Asistenţă Socială merg în teren şi oferă îmbrăcăminte groasă persoanelor fără locuinţă care nu doresc să meargă în adăposturile municipalităţii, iar la Gara de Nord, începând cu ora 19.00, va continua acţiunea de monitorizare a persoanelor adulte fără adăpost, precum şi distribuţia de hrană caldă şi îmbrăcăminte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici