PMB: Organizatorul Flugtag şi-a asumat întreaga responsabilitate pentru eventuale incidente

Reprezentanţii municipalităţii au declarat, luni, că organizatorul evenimentului Flugtag şi-a asumat, prin protocolul încheiat cu Primăria Capitalei, întreaga responsabilitate pentru eventualele incidente produse în timpul desfăşurării competiţiei.

20 afișări
Imaginea articolului PMB: Organizatorul Flugtag şi-a asumat întreaga responsabilitate pentru eventuale incidente

PMB: Organizatorul Flugtag şi-a asumat întreaga responsabilitate pentru eventuale incidente (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

În cuprinsul protocolului încheiat în 3 februarie cu organizatorul evenimentului, la capitolul "Obligaţiile organizatorului", la punctul 11 este prevăzut că acesta îşi asumă "întreaga responsabilitate pentru eventualele incidente produse în cadrul desfăşurării adunării publice", au precizat, luni, reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

Totodată, potrivit acestora, nici la momentul încheierii protocolului şi nici ulterior nu au existat motive care să determine interzicerea desfăşurării evenimentului pentru că s-ar încălca prevederi din Legea 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.

Potrivit Legii 60/1991, republicată, adunările publice care urmează să se desfăşoare în pieţe, pe căile publice ori în alte locuri în aer liber pot fi organizate numai după declararea prealabilă prevăzută de lege. Totodată, pentru organizarea adunărilor publice, solicitanţii trebuie să se adreseze în scris primarului unităţii administrativ-teritoriale pe a cărei rază urmează să se desfăşoare acestea.

"În conformitate cu Legea 60/1991 (Obligaţiile organizatorilor şi participanţilor la adunările publice), raportat la incidentul înregistrat în cadrul evenimentului organizat de SC Headvertising SRL în data de 19.09.2010 rezultă că Primăria Capitalei, conform prevederilor ce-i revin, a respectat prevederile legale în vigoare, aprobând prin protocolul încheiat sub nr. 219/221/6/03.02.2010, desfăşurarea evenimentului, neexistand la momentul încheierii protocolului şi nici ulterior vreun motiv din cele prevăzute la articolele 9 şi 10 din Legea 60/1991 (organizarea unei lovituri de stat sau a altei acţiuni contrare siguranţei naţionale, încălcarea ordinii, siguranţei sau moralităţii publice etc) care să determine interzicerea desfăşurării evenimentului", au mai arătat reprezentanţii municipalităţii.

O femeie şi un bărbat au fost răniţi, duminică, la competiţia Red Bull Flugtag din Capitală, după ce au sărit în râul Dâmboviţa cu maşinăriile lor de zbor improvizate.

Femeia, în vârstă de 26 de ani, a suferit o fractură la nivelul coloanei vertebrale lombare şi a fost operată luni, iar medicii cred că ar putea scăpa fără sechele, după o perioadă de recuperare.

"Medicii au reuşit să fixeze vertebrele fracturate şi să decomprime măduva spinării, dar au constatat că la impactul cu apa s-au rupt nişte ligamente şi că există o leziune la nivelul părţii terminale a măduvei spinării", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, medicul Bogdan Popescu.

Bărbatul rănit a suferit un traumatism cranio-cerebral minor şi traumatism de coloană cervicală, i-a fost montat un colier cerebral şi a refuzat internarea, a precizat Bogdan Popescu.

Secţia 11 Poliţie face verificări în urma incidentului, urmând să stabilească dacă va fi începută o cercetare în acest caz, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan.

Red Bull, organizatorul evenimentului Flugtag, arată, luni, într-un comunicat de presă, că regretă incidentul care a avut loc în cadrul competiţiei.

"Regretăm faptul ca în cadrul evenimentului Flugtag doi participanţi au fost răniţi la contactul cu apa din Râul Dâmboviţa. Cei doi au fost transportaţi imediat la Spitalul Universitar cu ambulanţele (aflate la faţa locului)", se arată într-un comunicat de presă al companiei Red Bull.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici