Poettering felicită România pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon

Preşedintele PE, Hans-Gert Poettering, a declarat, marţi, în plenul Parlamentului, că Uniunea Europeană este preocupată de siguranţa mediului înconjurător şi a felicitat România că a reuşit să se numere printre cele patru state membre care au reuşit să reducă emisiile de dioxid de carbon.

3 afișări
Imaginea articolului Poettering felicită România pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon

Poettering felicită România pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon

"România trebuie să mai facă eforturi foarte mari, lucru valabil pentru întreaga Uniune Europeană. Multe obiective sunt importante pentru toţi şi pot fi atinse doar împreună", a declarat Poettering, referindu-se la singuranţa mediului înconjurător.

El a precizat că o preocupare a Uniunii Europene este lupta împotriva modificărilor climatice.

"Economiile noastre consumă foarte multă energie. România îşi face griji pentru dependenţa de state terţe. În acest sens, este important să ne sprijinim reciproc. UE luptă împotriva modificărilor climatice", a adăugat preşedintele PE.

De asemenea, el a apreciat că energiile alternative trebuie stimulate, fiind necesară "dezlipirea" de cele tradiţionale.

"Delta Dunării, făcând parte din moştenirea globală, precum şi Marea Neagă au fost ameninţate de evenimente naturale. Nu avem voie să le lăsăm ameninţate. Trebuie să facem ceva. Felicit România că a fost una dintre cele patru ţări ale UE care au reuşit să-şi reducă emisiile de dioxid de carbon", a mai spus preşedintele Parlamentului European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici