Polei şi ceaţă pe mai multe drumuri naţionale

Circulaţia pe mai multe drumuri naţionale din vestul, sudul şi centrul ţării este îngreunată din cauza poleiului şi a ceţii, informează Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.

20 afișări
Imaginea articolului Polei şi ceaţă pe mai multe drumuri naţionale

Polei şi ceaţă pe mai multe drumuri naţionale

Potrivit datelor primite de Infotrafic de la Administraţia Naţională de Meteorologie, miercuri dimineaţă, din cauza precipitaţiilor slabe, predominant sub formă de ploaie, există condiţii de formare a poleiului în Banat, Crişana, Oltenia şi izolat în Transilvania şi Muntenia.

Meteorologii au anunţat se va produce polei în mai multe zone din vest şi sud, local în centru şi izolat în restul ţării.

În judeţul Gorj, circulaţia se desfăşoară în condiţii de polei pe majoritatea drumurilor, fiind înregistrate mai multe tamponări, dintre care două în lanţ, în care au fost implicate trei maşini.

Pe toate drumurile din judeţul Dolj se circulă cu dificultate, însă se acţionează pentru îndepărtarea poleiului, aruncându-se cu nisip.

În judeţul Mehedinţi, două drumuri naţionale au fost închise din cauza poleiului, toate arterele din judeţ fiind acoperite cu gheaţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, Ramona Nistor, în judeţul Mehedinţi miercuri dimineaţă a fost instituit "cod galben" pentru polei, toate drumurile din judeţ fiind acoperite cu gheaţă.

Circulaţie se desfăşoară îngreunat şi din cauza ceţii în zonele joase din centru şi sud-estul ţării, pecizează Centrul Infotrafic.

În judeţul Neamţ, pe DN2 (E85) ceaţa reduce vizibilitatea la mai puţin de 50 de metri, iar carosabilul este umed, iar în judeţul Teleorman, circulaţia se desfăşoară în condiţii de ploaie, fiind împrăştiat material antiderapant.

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu viteză redusă şi să mărească distanţa în mers între maşini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici