Poliţia Rutieră are acum autolaboratoare pentru depistarea drogurilor

Poliţia Rutieră a fost dotată, marţi, cu 25 de autospeciale pentru cercetarea la faţa locului în cazul accidentelor şi dispozitive pentru testarea antidrog, în cadrul unui proiect de 1,2 milioane de euro, trei sferturi din valoare fiind plătită din fondurile Phare, iar restul de Guvern.

4 afișări
Imaginea articolului Poliţia Rutieră are acum autolaboratoare pentru depistarea drogurilor

Poliţia Rutieră are acum autolaboratoare pentru depistarea drogurilor

Până acum, când se produceau accidente, maşinile de patrulare ale poliţiei erau scoase din trafic pentru a interveni, a explicat comisarul şef Lucian Diniţă, de la Direcţia Poliţiei Rutiere, care a prezentant, marţi, noile achiziţii. Autospecialele, cu dotări la standarde europene, vor fi trimise la locul accidentului, iar echipamentele vor fi folosite doar de specialişti criminalişti, oameni cu pregătire în domeniu, care ştiu cum să folosească dipozitivele şi nu de ofiţeri de poliţie, potrivit comisarului şef.

Proiectul Phare în cadrul căruia a fost făcută această investiţie are drept scop, pe de o parte, îmbunătăţirea calităţii de cercetare la faţa locului şi, pe de altă parte, prevenirea accidentelor prin reducerea consumului de droguri la volan.

Maşinile englezeşti, Ldv Maxus, intrate în dotare ca urmare a unei licitaţii câştigate de firma respectivă, au fost repartizate în 23 de judeţe, printre care Cluj, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Ilfov, precum şi în Bucureşti, iar alte două vor interveni pe autostrada Piteşti-Bucureşti şi pe Autostrada Soarelui.

Testările antidrog presupun prelevarea unor probe de salivă, iar în cazul în care ies pozitive, persoana respectivă este trimisă pentru recoltarea de probe biologice, un avantaj pe care comisarul-şef îl scoate în evidenţă pentru că până acum poliţiştii nu aveau mijloacele necesare pentru a trimite o persoană la teste avansate în cazul în care avea bănuieli că ar fi consumat droguri.

Maşinile, în care încap nouă persoane, au dotări complete, precum staţii de emisie, lămpi de mare putere, rulete şi alte instrumente pentru măsurători mai precise şi camere foto digitale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici