Poliţist, medic şi asistent, condamnaţi după ce ar fi permis falsificarea unui test de alcoolemie

  • Un poliţist, un medic şi un asistent au fost condamnaţi pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual după ce ar fi permis mamei unui şofer suspect de conducere sub influenţa alcoolului să dea de sânge în locul fiului ei.
  • Cei trei au fost trimişi în judecată în 14 octombrie 2019.
  • Decizia instanţei este definitivă.
773 afișări
Imaginea articolului Poliţist, medic şi asistent, condamnaţi după ce ar fi permis falsificarea unui test de alcoolemie

Poliţist, medic şi asistent, condamnaţi după ce ar fi permis falsificarea unui test de alcoolemie

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie, Curtea de Apel Cluj a condamnat un agent de poliţie de la IPJ Maramureş, pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, la executarea pedepsei de 1 an şi 10 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

În acelaşi caz, un medic de gardă şi un asistent au fost condamnaţi, pentru aceleaşi infracţiuni, la executarea pedepsei de 1 an şi 7 luni închisoare, cu suspendare. În cazul celor doi, termenul de supraveghere este de 2 ani.

Cei trei au fost trimişi în judecată în 14 octombrie 2019.

Poliţistul a fost acuzat că, în 2 martie 2019, „în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de agent de poliţie cu atribuţii pe linie de poliţie rutieră, în incinta unei unităţi medicale, împreună cu celelalte două cadre medicale inculpate, a acordat ajutor material unui suspect, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a acestuia”.

Conform comunicatului, suspectul era cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului şi ar fi trebuit să îi fie recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, dar poliţistul a consimţit ca aceste probe să fie recoltate de la mama suspectului, martor în cauză.

„Totodată, poliţistul a atestat prin semnătura sa menţiunile necorespunzătoare adevărului din procesul-verbal de recoltare a mostrelor biologice, conform cărora mostra de sânge s-a recoltat de la suspect, în vederea determinării alcoolemiei acestuia”, se mai arată în comunicat.

Decizia instanţei este definitivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici