Video Poliţiştii de frontieră au pus sechestru asigurator pe ţigări de contrabandă de un milion de euro - VIDEO

Poliţiştii de frontieră constănţeni au instituit sechestru asigurator pentru o cantitate de peste 460.000 de pachete cu ţigări cu o valoare de aproximativ un milion de euro, sosite în Portul Constanţa pentru o firmă din Bulgaria suspectată de implicare în contrabandă cu ţigări.

306 afișări

Potrivit Gărzii de Coastă, la sfârşitul lunii iulie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au descoperit în Portul Constanţa Sud - Agigea un container încărcat cu ţigarete, care sosise din Olanda, prin Grecia, şi avea ca destinaţie finală o societate comercială din Bulgaria.

În urma controlului, în container au fost descoperite 460.200 de pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 4.610.000 de lei.

Investigaţiile au fost făcute de poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, beneficiind de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. Cercetările au scos la iveală faptul că ţigările erau destinate unei firme din Bulgaria care se afla în atenţia poliţiştilor de frontieră constănţeni pentru implicarea în activităţi de contrabandă cu ţigarete.

Iniţial, întreaga cantitate de ţigări a fost indisponibilizată şi lăsată în custodia liniei de shipping, poliţiştii de frontieră întocmind în cauză dosar penal pentru contrabandă.

Cercetările au fost continuate sub coordonarea unui procuror, iar în cursul zilei de joi poliţiştii de frontieră au procedat la aplicarea sechestrului asigurator, dispus de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru cele 460.200 de pachete cu ţigări, din mărcile Marble Fliter de Luxe, Marble Royal, Marble Gold, Business Royals şi DON.

Întreaga cantitate de ţigarete din container a fost ridicată şi depozitată la sediul Gărzii de Coastă, urmând să se stabilească, la finalizarea dosarului, dacă va fi distrusă sau valorificată în interesul statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici