Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor au pus sub acuzare 138 de persoane pentru evaziune

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor au pus sub acuzare, într-o săptămână, 138 de persoane, suspectate de comiterea a 145 de infracţiuni economice, opt dintre acuzaţi fiind arestaţi, informează Poliţia Română.

140 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor au pus sub acuzare 138 de persoane pentru evaziune

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor au pus sub acuzare 138 de persoane pentru evaziune (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"Poliţiştii din cadrul formaţiunilor de investigare a fraudelor, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor-IGPR, în perioada 23 octombrie - 29 octombrie, au desfăşurat acţiuni pentru protejarea mediului de afaceri împotriva actelor ilegale care afectează relaţiile concurenţiale şi mecanismele economiei de piaţă, urmare a cărora au constatat 145 de infracţiuni", arată sursa citată.

Dintre acestea, 32 de infracţiuni au fost de evaziune fiscală, 12 de fals în înscrisuri, 14 de înşelăciuni în relaţiile comerciale, şase infracţiuni la Legea 571/2003, privind Codul fiscal, cinci la Legea 86/2006 privind Codul vamal, şapte infracţiuni de abuz în serviciu, patru la OUG 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale.

Pentru comiterea acestor fapte, sunt suspectate 138 de persoane, dintre acestea opt sunt cercetate în stare de reţinere sau arest preventiv.

De asemenea, în zece dosare complexe se efectuează cercetări faţă de 12 persoane, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici