Video Pomohaci, aplaudat la primul spectacol după ce a fost exclus din Biserică, la Jina, în judeţul Sibiu. Reacţia fostului preot

Cristian Pomohaci cântă, duminică, pe scena Festivalului "Sus pe muntele din Jina", cel mai vechi festival ciobănesc din ţară, acesta fiind primul concert susţinut de fostul preot, după ce a fost exclus din biserică.

15061 afișări

Fostul preot, Cristian Pomohaci, a fost aşteptat la Jina, în judeţul Sibiu, de sute de admiratori, care, imediat ce a urcat pe scenă i-au oferit buchete cu flori fostului slujitor al Bisericii.

Pomohaci le-a mulţumit, iar apoi le-a cerut voie celor prezenţi să îi dedice prima melodie "slujitorului Sfântului Altar, de aici, de la Jina".

"Vă mulţumesc. Vă rog să îmi permiteţi ca prima melodie pe care o voi interpreta să fie dedicată slujitorului Sfântului Altar, care slujeşte aici, în Jina", a spus Cristian Pomohaci, de pe scena Festivalului "Sus pe muntele din Jina".

Pentru concertul lui Pomohaci nu au fost necesare măsuri speciale de protecţie, au declarat, duminică, pentru Mediafax, organizatorii festivalului.

Preotul Cristian Pomohaci, acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale, a fost exclus din biserică în urma unei decizii a Consistoriul Eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, decizia fiind executorie.

"În urma judecării cazului părintelui Pomohaci, Consistoriul Eparhial s-a pronunţat şi a decis caterisirea părintelui Cristian Pomohaci, adică pierderea preoţiei pentru totdeauna şi a posibilităţii de a ocupa un post în activităţile bisericeşti. Decizia a fost aprobată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, este executorie, dar nu irevocabilă. Poate fi atacată în termen de 15 zile la Mitropolie", a declarat, vineri, părintele Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care preotul Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.

Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care preotul Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el. Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci, îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, "ceva special", amintindu-i cum s-au întâlnit.

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici