Pompierii români din Grecia, primiţi cu aplauze de localnici

Mai multe echipe de pompieri români aflate în misiune în Grecia au fost primite cu aplauze de localnici, potrivit unor imagini publicate de IGSU pe Facebook.

677 afișări
Imaginea articolului Pompierii români din Grecia, primiţi cu aplauze de localnici

Sursa foto: Facebook/IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

130 de pompieri români sunt în Grecia şi luptă de parcă incendiile ar pune în pericol casele lor, relatează reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Fumul e una cu cerul, e peste tot. Focul poate veni de oriunde. Trebuie să ţină cont permanent de direcţia vântului, altfel riscă să fie surprinşi de incendiu. Propagarea arderii e foarte rapidă, iar eforturile lor se concentrează mai ales pe limitarea incendiilor la clădiri. Senzaţia resimţită în apropierea focului seamănă cu momentul când deschizi cuptorul încins. Unul dintre ei ne povestea că simţea sudoare de pe spate de parcă e apă fierbinte. Orice echipament ai avea în astfel de condiţii nu are cum să te protejeze 100% de toate aceste lucruri. Experienţa şi rezistenţa dobândite în misiunile anterioare i-au pregătit pentru astfel de situaţii”, scrie mesajul care însoţeşte imaginile publicate marţi de IGSU.

Misiunile pompierilor români în Grecia vor continua.

„Vor continua să fie aproape de poporul elen în aceste momente de grea încercare. Au parte de recunoştinţa localnicilor, omologilor eleni şi autorităţilor, iar asta le dă putere în acţiunile lor”, au precizat cei de la UGSU.

Pompierii români acţionează în zonele afectate de incendii de vegetaţie sub coordonarea unor comandanţi greci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici