Ponta, despre seismele din Galaţi: Monitorizăm, dar specialiştii nu s-au mai confruntat cu aşa ceva. Nu există un precedent în România

Seismele din zona Galaţi, un fenomen natural, sunt monitorizate cu toţi specialiştii aflaţi la dispoziţie, iar Prefectura şi Inspectoratul Situaţiilor de Urgenţă sunt pregătite "pentru orice fel de situaţie", a declarat premierul Ponta, adăugând însă că specaliştii nu s-au mai confruntat cu aşa ceva.

887 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre seismele din Galaţi: Monitorizăm, dar specialiştii nu s-au mai confruntat cu aşa ceva. Nu există un precedent în România

Ponta, despre seismele din Galaţi: Monitorizăm, dar specialiştii nu s-au mai confruntat cu aşa ceva. Nu există un precedent în România

El a arătat că a primit, joi dimineaţa, o informare din partea specaliştilor aflaţi în zonă, dar că mai mult de atât nu au putut nici aceştia să îi spună.

"Ceea ce se poate face este monitorizarea permanentă, elaborarea unor scenarii tehnice privind cauza - este vorba de ultimele inundaţii, creşterea nivelului pânzei freatice - şi sunte pregătiţi dacă se întâmplă ceva. Este ceva cu totul şi cu totul nou, nu există un precedent în România", a spus Ponta.

El a precizat că, deocamdată, nu se pune cazul unei evacuări.

Solicitat de jurnalişti să comenteze faptul că oamenii se plâng că nu sunt băgaţi în seamnă de autorităţi, Ponta a răspuns: "Exageraţi, ca de obicei".

Luni, directorul general al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu este prima dată când se înregistrează multe cutremure într-un interval scurt în zona Galaţi şi că acolo au fost instalate, pentru două săptămâni, trei staţii seismice.

Constantin Ionescu a apreciat că seismele din ultima săptămână de la Galaţi se încadrează în activitatea tectonică normală şi nu pot fi, deocamdată, corelate cu alte activităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici