OPT CUTREMURE în zona Galaţi, în ultimele 12 ore

Opt cutremure de mică intensitate au avut loc în ultimele 12 ore în zona Galaţi, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.

7333 afișări
Imaginea articolului OPT CUTREMURE în zona Galaţi, în ultimele 12 ore

OPT CUTREMURE în zona Galaţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Primele două seisme, cu magnitudinea de 2,9, respectiv 3 grade, au avut loc în noaptea de miercuri spre joi, la un interval de cinci minute unul de celălalt.

Următoarele două cutremure s-au produs la ora 07:37 şi la ora 07:43 şi au avut magnitudini de 3,6, respectiv 2,7 grade.

Alte cutremure au avut magnitudinea de 2,8 grade (la ora 08:34), 3 grade (la ora 08:52), 3,1 grade (la ora 09:41), 3,8 grade (la ora 12:27).

Din 23 septembrie, la Galaţi s-au produs 22 de cutremure de peste 2,5 grade pe scara Richter, cel mai puternic, produs pe 29 septembrie, având 3,9 grade.

Directorul INFP Constantin Ionescu declara luni pentru MEDIAFAX că, în intervalul 23 - 30 septembrie, s-au produs la Galaţi 37 de cutremure.

Acesta aprecia că seismele din intervalul respectiv de la Galaţi se încadrează în activitatea tectonică normală şi nu pot fi, deocamdată, corelate cu alte activităţi.

El a arătat că zona respectivă se află pe o falie, denumită Sfântul Gheorghe, unde se produc cutremure în mod pregnant. Astfel, a mai fost înregistrat un număr mare de cutremure într-un anumit interval şi în 2005, 2011 şi 2012. Anul trecut, de pildă, au fost înregistrate opt cutremure într-o zi, cel mai mare fiind de 3,7 grade.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici