Galaţi: Apa din fântânile din zona Izvoarele, unde au fost mai multe cutremure, nu este potabilă

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi avertizează că apa din fântânile aflate în localitatea Izvoarele, unde în luna septembrie au avut loc mai multe cutremure, nu este potabilă, iar populaţia trebuie să evite consumul acesteia.

1627 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Apa din fântânile din zona Izvoarele, unde au fost mai multe cutremure, nu este potabilă

Galaţi: Apa din fântânile din zona Izvoarele, unde au fost mai multe cutremure, nu este potabilă (Imagine: Tudor Neacsu/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor DSP Galaţi, care au prelevat şi analizat probe din apa din fântâni, există depăşiri ale indicatorilor de turbiditate şi amoniu, fiind improprie consumului.

"Recomandăm populaţiei să nu consume apa din fântâni întrucât are depăşiri de turbiditate şi amoniu. Este necesar să fie făcută clorinarea apei, iar după aceasta vom preleva din nou probe ca să constatăm dacă apa va putea fi din nou consumată de populaţie. Referitor la cauză, noi credem că este vorba despre inundaţiile din urmă cu câteva săptămâni, şi nu de mişcările pământului care au loc acolo", a declarat, miercuri, Valentin Boldea, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

În această situaţie, autorităţile au dispus distribuirea de apă potabilă îmbuteliată în comună.

"Dată fiind modificarea calităţii apei potabile de la Izvoarele (comuna Slobozia Conachi), prefectul Emanoil Cătălin Bocăneanu a dispus distribuirea a 15.000 de litri de apă minerală pentru populaţia afectată, apă disponibillă în depozitele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, din donaţii. În plus, în cursul zilei de astăzi va fi pusă la dispoziţia Primăriei Slobozia Conachi o instalaţie de potabilizare a apei", se precizează într-un comunicat de presă al Prefecturii Galaţi.

Izvoarele, sat component al comunei Slobozia Conachi, este una dintre localităţile afectate de inundaţii în urmă cu câteva săptămâni, zeci de locuinţe fiind inundate. În luna septembrie, în zona localităţilor Slobozia Conachi - Izvoarele au avut loc mai multe cutremure, iar autorităţile judeţene au solicitat intervenţia specialiştilor de la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului pentru a fi descoperită cauza seismelor.

Directorul general al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că nu este prima dată când se înregistrează multe cutremure într-un interval scurt în zona Galaţi şi că acolo au fost instalate, pentru două săptămâni, trei staţii seismice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici