Ponta, întrebat dacă Opriş va fi înlocuit de la STS: Nu, o să stea 100 de ani în funcţie!

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, luni, dacă directorul STS, Marcel Opriş, va fi înlocuit din funcţie după ce proiectul legislativ de mutare a serviciului în subordinea MAI va fi adoptat de Parlament, el răspunzând: "Nu, o să stea 100 de ani domnul Opriş în funcţie!".

514 afișări
Imaginea articolului Ponta, întrebat dacă Opriş va fi înlocuit de la STS: Nu, o să stea 100 de ani în funcţie!

Marcel Opriş (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Asta e problema domnului Băsescu: să stea domnul Opriş. Problema noastră e cum facem ca aceste instituţii - care nu sunt ale lui Băsescu, că nu a venit Băsescu de acasă cu STS-ul, sunt ale acestei ţări - să funcţioneze mai bine şi mai transparent. Despre asta e vorba. Restul, cine e şef... Nu a murit încă nicio instituţie că s-a schimbat şeful. O să vedeţi, Administraţia prezidenţială o să o ducă chiar mai bine din decembrie", a continuat Ponta.

El a evitat să dea detalii despre proiectul legislativ în cauză, precizând că acesta a fost lucrat de "specialiştii de la Interne".

"Nu ştiu să vă spun mai mult. O să vedeţi proiectul aşa cum a fost depus şi lucrat de specialiştii de la Interne", a arătat Ponta.

Luni dimineaţă, liderul PNL, Crin Antonescu, declara că proiectul încă nu a fost redactat.

"Cred că Senatul e cameră decizională pentru un asemenea proiect de lege şi atunci va fi depus la Camera Deputaţilor", mai declara liderul PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după şedinţa CSAT, că prim-ministrul Victor Ponta a cerut trecerea STS la MAI şi destituirea şefului Serviciului, şeful statului precizând că niciuna din variante nu este viabilă.

USL va iniţia, luni, în Biroul Permanent al Senatului, un proiect de lege prin care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) va trece la Ministerul de Interne, în coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, document care va fi aprobat de Parlament în procedură de urgenţă, a anunţat liderul PSD şi copereşedintele USL, premierul Victor Ponta, după o discuţie în cadrul Uniunii care a urmat şedinţei CSAT.

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că decizia Guvernului de a transfera STS în subordinea MAI înseamnă a lua o instituţie cu atribute de securitate şi a o muta în altă structură de decizie, ceea ce este neconstituţional, PDL urmând a o ataca la Curtea Constituţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici