Ponta: Scopul nu este ca bacalaureatul să fie promovat doar de o elită a elevilor

Guvernul consideră că scopul final al absolvirii examenului de bacalaureat nu este ca acesta să fie promovat doar de o elită a elevilor, prioritatea fiind asigurarea unei pregătiri suficiente a elevilor fie pentru mediul universitar, fie pentru angajare, a declarat premierul Victor Ponta.

466 afișări
Imaginea articolului Ponta: Scopul nu este ca bacalaureatul să fie promovat doar de o elită a elevilor

Ponta: Scopul nu este ca bacalaureatul să fie promovat doar de o elită a elevilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Trebuie luat în considerare scopul final al absolvirii examenului de bacalaureat, dacă vrei ca bacalaureatul să fie luat doar de o elită a elevilor din România. Din punctul nostru de vedere, nu acesta este scopul, elitele sunt reliefate de loturile olimpice şi rezultatele excepţionale din universităţi. Este vorba de o pregătire suficientă fie pentru a merge la un mediu universitar, fie pentru a intra într-o activitate de angajat sau productivă", a spus Ponta.

El s-a întâlnit, marţi, la Guvern, cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pentru o discuţie legată de primele concluzii ale rezultatelor de la bacalaureat.

Premierul a apreciat că rezultatele la bacalaureatul din acest an sunt mai mult decât îngrijorătoare, iar procentul de promovabilitate dobedeşte că situaţia este extrem de gravă, Guvernul urmând să analizeze mai multe soluţii, inclusiv elaborarea unor subiecte diferenţiate pentru liceele tehnologice.

După analizarea contestaţiilor, aştept propuneri şi soluţii concrete, deoarece această situaţie nu mai poate continua. Dacă se poate, propunerile trebuie să intre în vigoare chiar de la sesiunea din august, dacă nu, atunci neapărat să le pregătim pentru anul următor", a adăugat Ponta.

La nivel naţional, pomovabilitatea la sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalaureat este de 43,04% înainte de soluţionarea contestaţiilor, cu 1,43% mai mică faţă de 2011.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici