Ponta:Sprijinim orice alocare de bani pentru reparaţii după inundaţii, dar mai ales pentru prevenire

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, în comuna suceveană Zvoriştea, că PSD va sprijini orice rectificare bugetară prin care să fie alocate fonduri pentru repararea caselor şi infrastructurii distruse de inundaţii, mai ales pentru lucrări care să prevină producerea de noi inundaţii.

17 afișări
Imaginea articolului Ponta:Sprijinim orice alocare de bani pentru reparaţii după inundaţii, dar mai ales pentru prevenire

Ponta:Sprijinim orice alocare de bani pentru reparaţii după inundaţii, dar mai ales pentru prevenire (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Ponta a spus că trebuie găsite soluţii pentru lucrări prin care să fie evitate inundarea localităţilor, menţionând că se vor găsi fonduri pentru acestea.

"Dacă se va găsi minte, bani se găsesc", a declarat Ponta.

El a spus că astfel de lucrări care să conducă la evitarea producerii de inundaţii trebuiau făcute de mult timp, arătând că anul trecut banii care erau destinaţi pentru astfel de amenajări au fost realocaţi.

"Anul trecut s-au luat toţi banii de la amenajări ca poate nu va fi nevoie. Iată că a fost nevoie", a spus Ponta.

El a arătat că în situaţii de genul celei înregistrate la Dorohoi, unde inundarea nu putea fi evitată, în zona Zvoriştea se ştia ce se poate întâmpla prin revărsarea râului Siret.

Ponta şi-a exprimat speranţa că Guvernul va aloca suficiente fonduri atât pentru reparaţii cât şi pentru lucrări de prevenire, subliniind că PSD va susţine orice rectificare bugetară în acest sens.

"Ei ştiu doar să taie. Pentru zonele astea trebuie însă adăugat", a afirmat preşedintele PSD.

El a mai arătat că în situaţia actuală Guvernul a luat administraţiilor locale, atât consilii judeţene cât şi consilii locale, banii pentru trimestrul al treilea şi că orice lucrare sau achiziţie a administraţiei locale trebuie să fie aprobată de la Bucureşti.

"Cred că înţelegeţi de ce", a mai spus liderul social-democrat.

El a subliniat că în astfel de situaţii nu trebuie să existe opoziţie şi că toată lumea trebuie să pună umărul.

Ponta a remarcat însă că unii parlamentari ai puterii din judeţele afectate de inundaţii sunt în vacanţă în străinătate.

El a dat ca exemplu situaţia de vineri, când era la Bacău şi a încercat să ia legătura cu senatorul PDL de Bacău Gabriel Berca, iar pe telefonul mobil al acestuia intra vocea robotului în limba greacă.

"E frumos să fii acum în vacanţă în Creta", a spus Ponta.

În comuna Zvoriştea, afectată de inundaţii, Ponta a vizitat mai multe locuinţe avariate din cauza apelor. El a însoţit şi un transport de ajutoare trimise de filialele PSD din ţară, constând în apă, alimente de bază, cereale, materiale de construcţie, haine şi aparatură electrocasnică.

Ponta a spus că a fost impresionat de gestul făcut de oamenii din întreaga ţară care au trimis ajutoare şi că este important să ştie ce nevoi au oamenii afectaţi de inundaţii pentru a nu le aduce lucruri care nu le sunt necesare.

"Dacă le aduci ce nu au nevoie este păcat", a spus Victor Ponta.

El a mai declarat că ajutoarele trimise de organizaţiile PSD din ţară, atât cele 44 de TIR-uri de la Dorohoi, cât şi transportul de la Suceava, vor fi distribuite de organizaţiile locale.

"Ajutoarele aduse la Botoşani şi Suceava nu le împărţim noi, ci cei de aici, că ştiu mai bine", a spus Ponta.

Victor Ponta a fost însoţit de vicepreşedinţii PSD Ecaterina Andronescu, Titus Corlăţeanu, Marian Vanghelie şi de preşedintele TSD Nicolae Bănicioiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici