PORTRETUL ŞOFERULUI ROMÂN: Îşi supraestimează capacităţile şoferistice şi consideră că este puţin probabil să li se întâmple tocmai lor un accident

Şoferii români cunosc riscurile şi consecinţele încălcării regulilor de circulaţie sau manevrelor periculoase pe şosea, însă îşi supraestimează capacităţile şoferistice şi consideră că este puţin probabil să li se întâmple tocmai lor un accident sau să fie prinşi când încalcă regulile.

535 afișări
Imaginea articolului PORTRETUL ŞOFERULUI ROMÂN: Îşi supraestimează capacităţile şoferistice şi consideră că este puţin probabil să li se întâmple tocmai lor un accident

PORTRETUL ŞOFERULUI ROMÂN: Îşi supraestimează capacităţile şoferistice şi consideră că este puţin probabil să li se întâmple tocmai lor un accident (Imagine: Shutterstock))

Guvernul prezintă tendinţele şi atitudinea şoferilor români în trafic, în cadrul Strategiei Naţionale pentru Siguranţa Rutieră 2011-2020, bazându-se pe un studiu realizat de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în 2010.

Conducătorii auto supraestimează rolul experienţei de şofer pe care o au, chiar dacă traficul se desfăşoară în condiţii dificile. În acelaşi timp, ei subestimează efectele alcoolului asupra lor, indiferent de cantitatea pe care o beau.

Şoferii români nu cunosc sau au cunoştinţe greşite despre dinamica maşinilor la viteze mari, în schimb îşi supraapreciază capacitatea de a anticipa schimbările rapide de situaţie din trafic şi îşi permit astfel să se lanseze în manevre riscante sau nu se asigură suficient.

Cei mai mulţi şoferi români ştiu că starea şoselelor este proastă şi că există adesea comportamente riscante ale celorlalţi şoferi în trafic. Cu toate acestea, ei îşi doresc creşterea limitelor de viteză şi chiar eliminarea lor de pe autostrăzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici