Video Potopul din 2005, readus în mintea vrâncenilor de inundaţiile de miercuri

Ploile puternice care au căzut miercuri în Vrancea au readus în mintea oamenilor potopul din iulie 2005, când 14 persoane şi-au pierdut viaţa, localitatea Vadu Roşca a fost complet inundată şi distrusă, iar câteva mii de familiii şi-au pierdut agoniseala de-o viaţă.

1 afișare

În doar câteva ore istoria s-a repetat miercuri, dar la o scară mai mică.

Viiturile au distrus şi afectat aproximativ 200 de locuinţe şi gospodării, circulaţia a fost blocată pe unele din cele mai importante drumuri ce traversează Vrancea sau care asigură legătura între diferite localităţi.

Oamenii au privit neputincioşi spre cer şi-au cerut clemenţă la divinitate. Sunt resemnaţi şi ştiu că nu vor primi prea curând ajutor din partea autorităţilor.

Aflaţi la cel de-al treilea val de inundaţii, oamenii au învăţat că trebuie să se descurce singuri. Majoritatea sunt bătrâni, n-au pensii ori pensiile sunt foarte mici şi nici nu au unde să plece.

În nordul judeţului, situaţia este şi mai rea. Aici s-au înregistrat precipitaţii de peste 140 de litri pe metrul pătrat în doar câteva ore.

Puhoaiele au luat tot ce-au întâlnit în cale. Au fost afectate zeci de case şi sute de gospodării iar majoritatea animalelor aflate în calea apelor, au murit înecate.

În localitatea Feldioara, pârâul Berheci a inundat 50 de locuinţe şi a izolat cătunul Covrag, în care locuiesc 40 de familii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici