Povestea româncei Mica Ertegun, filantroapa care a donat peste 30 de milioane de euro Universităţii Oxford

Mica Ertegun, născută Ioana Maria Banu, este o americană de origine română, provenită dintr-o familie de aristocraţi nevoiţi să părăsească ţara după venirea comuniştilor la putere, scrie The Telegraph.

1380 afișări
Imaginea articolului Povestea româncei Mica Ertegun, filantroapa care a donat peste 30 de milioane de euro Universităţii Oxford

Mica Ertegun (Imagine: Zimbio)

Mica trăieşte de mai bine de 60 de ani pe continentul nord-american şi a fost căsătorită cu producătorul de muzică Ahmet Ertegun, considerat unul dintre cei mai prolifici din industrie, fiind cel care i-a descoperit, printre alţii, pe Led Zeppelin, The Rolling Stones, Eric Clapton şi Phil Collins. Ertegun a murit în 2006, în urma unei leziuni la creier.

Miercuri, Universitatea Oxford a anunţat bursele Mica şi Ahmet Ertegun, donaţiile filantroapei care şi-a făcut o carieră în design interior depăşind 30 de milioane de euro.

Trupa Led Zeppelin s-a reunit după 27 de ani pentru a-l omagia pe omul care i-a făcut celebri

La un an de la moartea lui Ahmet, trupa Led Zeppelin s-a reunit, pentru prima dată în 27 de ani şi a susţinut un concert în memoria sa, pe Arena O2 din Londra.

Ertegun i-a descoperit pe cei de la Led Zeppelin în 1968, pe vremea când susţineau concerte în cluburi, cântând pentru 300 de oameni. Zece ani mai târziu, albumele trupei se vânduseră în peste 300 de milioane de copii. În cinstea producătorului care le-a adus celebritatea, cei de la Led Zeppelin au decis să doneze banii din vânzările de bilete, circa 1,8 milioane de euro, soţiei lui Ertgun pentru ca ea să-i investească într-un fond pentru educaţie care să poarte numele fostului producător.

Citeşte mai multe despre filantroapa care a donat peste 30 de milioane de euro Universităţii Oxford pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici