Precizările Ministerului Educaţiei cu privire la planurile cadru pentru învăţământul liceal

Ministerul Educaţiei şi-a asumat revizuirea planurilor-cadru pentru învăţământul liceal, iar orice demers de acest fel trebuie corelat cu prevederile proiectelor de legi ale educaţiei, aflate, în prezent, în dezbatere parlamentară, transmite Ministerul.

1330 afișări
Imaginea articolului Precizările Ministerului Educaţiei cu privire la planurile cadru pentru învăţământul liceal

Ministerul Educaţiei precizează, marţi, că au existat, la nivelul experţilor din Minister, discuţii privind demersurile anterioare de revizuire şi observaţiile primite până acum de Ministerul Educaţiei, înaintea demarării etapelor procedurale de modificare a planurilor-cadru.

„Referitor la procesul necesar pentru revizuire, vă informăm că, în această perioadă, se fac demersuri pentru stabilirea unui calendar de desfăşurare a activităţilor de modificare a planurilor-cadru pentru învăţământul liceal şi profesional. Primul pas în acest sens este analizarea componenţei grupurilor de lucru şi eventuala actualizare a acestora. Odată parcurse toate etapele impuse de prevederile metodologice în ceea ce priveşte revizuirea planurilor-cadru, proiectele vor fi lansate în dezbatere publică. Modificarea planurilor-cadru are impact în asupra întregului sistem educaţional. Vă asigurăm de respectarea tuturor etapelor metodologice pe care un astfel de demers le implică şi că, pe măsură ce paşii procedurali vor fi parcurşi, aceştia vor fi comunicaţi de către Ministerul Educaţiei”, transmite Ministerul.

În spaţiul public au apărut informaţii cum că planurile-cadru pentru liceu au fost deja modificate, astfel încât elevii să aibă câte o oră în plus pe săptămână, în anul şcolar viitor, la toate profilurile şi specializările. Această oră în plus ar fi urmat să fie alocată unei noi discipline, respectic „Istoria evreilor”, materie ce, potrivit informaţiilor apărute în media, ar fi urmat să fie inclusă în trunchiul comun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici