Predoiu: ANI trebuie să funcţioneze într-un climat de integritate, cei de-acolo să dea explicaţii

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) ar trebui să funcţioneze într-un climat de integritate perfectă, crede ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, care a susţinut, duminică, într-o emisiune la TVR, că reprezentanţii agenţiei ar trebui să facă un mai mare efort de comunicare.

28 afișări
Imaginea articolului Predoiu: ANI trebuie să funcţioneze într-un climat de integritate, cei de-acolo să dea explicaţii

Predoiu: ANI trebuie să funcţioneze într-un climat de integritate, cei de-acolo să dea explicaţii (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Cred că un mai bun efort de comunicare al ANI ar explica aceste semne de întrebare. (...) ANI trebuie să funcţioneze într-un climat de integritate perfectă, şi de câte ori există semne de întrebare cei de-acolo ar trebui să dea explicaţiile necesare", a spus Predoiu.

Moderatorul emisiunii l-a întrebat pe ministrul Predoiu ce părere are despre efervescenţa activităţii ANI din ultimele câteva săptămâni. Ministrul a răspuns că, în opinia sa, chiar asta ar trebui să facă ANI: dosare.

"Esenţialul este cuvântul «activitate». Asta ni se şi cere, prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare", a răspuns Predoiu, arătând că ANI este o instituţie independentă de monitorizarea activităţii căreia se ocupă Consiliul Naţional de Integritate (CNI), nefiind sub tutela Ministerului Justiţiei.

Pe de altă parte, creşterea activităţii ANI se datorează, în opinia ministrului, şi "creşterii constante" a instituţiei, odată cu operaţionalizarea unor noi instrumente de lucru ale inspectorilor de integritate.

"Activitatea ANI a crescut constant, pe măsură ce i s-au pus la dispoziţie noi instrumente", a spus Predoiu, întărindu-şi afirmaţia cu o statistică potrivit căreia, în octombrie 2009, inspectorii de integritate aveau în lucru 2.300-2.400, număr care în câteva luni a crescut.

Ministrul a evitat să propună măsuri pentru îmbunătăţirea comunicării ANI, spunând că cei de-acolo "trebuie să ştie ce să facă pentru a-şi explica propriile acţiuni".

Predoiu a insistat însă asupra necesităţii unei mai bune comunicări publice din partea instituţiei, în momentele în care apar semne de întrebare în legătură cu dosarele instrumentate.

"Nu e bine să fii pripit, să fii nerealist. Să-ţi vezi de drum", a spus Predoiu.

El a mai precizat, referindu-se la ANI, că e bine să fie date lămuriri, să fie explicate procedurile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici