Prefectul de Alba: Vreau ca drapelul românesc să fie arborat pe toate instituţiile publice din judeţ

Prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, spune că vrea ca drapelul românesc să fie arborat pe toate instituţiile publice din judeţ, el trimiţând o notificare în acest sens, în care le aminteşte autorităţilor că riscă amenzi în cazul în care nu vor face acest lucru. Acesta a anunţat că a transmis o notificare tuturor autorităţilor şi instituţiilor publice din judeţ, în care reaminteşte conducerilor care sunt obligaţiile ce le revin, conform Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României.

541 afișări
Imaginea articolului Prefectul de Alba: Vreau ca drapelul românesc să fie arborat pe toate instituţiile publice din judeţ

Prefectul de Alba: Vreau ca drapelul românesc să fie arborat pe toate instituţiile publice din judeţ (Imagine: Sebastian Tataru/ Arhiva Mediafax Foto)

Prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer a anunţat marţi, printr-un comunicat de presă, că a transmis o notificare tuturor autorităţilor şi instituţiilor publice din judeţ, în care reaminteşte conducerilor acestora care sunt obligaţiile ce le revin, conform Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României.

Feşner afirmă că, potrivit prevederilor legale, drapelul României se arborează permanent de către autorităţile şi instituţiile publice, în forma, dimensiunile, modelul şi intensitatea culorilor stabilite prin lege, atât pe edificiile în care îşi au sediul, cât şi în interiorul lor, cu precădere în birourile persoanelor din conducerea acestora, în sălile de protocol şi în cele de festivităţi.

Gheorghe Feneşer susţine că nu doar primăriile şi celelalte autorităţi sau instituţii ale statului sunt obligate să arboreze permanent drapelul naţional, ci şi partidele politice, patronatele şi sindicatele, dar acesta trebuie arborat şi la sediile instituţiilor de învăţământ şi de cultură, în gări şi în autogări.

"Drapelul României nu prea e prezent acolo unde arborarea lui este obligatorie, prin lege. Nu-l găsim la unele primării, nu-l vedem la unele dintre instituţiile publice, de parcă ne-ar fi ruşine cu el, ceea ce nu mi se pare deloc firesc. Când caut o instituţie publică, primul lucru pe care ar trebui să îl văd e steagul naţional arborat pe sediul acesteia, ceea ce nu se prea întâmplă", spune prefectul de Alba.

Gheorghe Feneşer adăugă că a notificat conducătorii tuturor instituţiilor publice pentru a le reaminti obligaţiile pe care le au cu privire la arborarea drapelului naţional al României.

"Am considerat că toţi conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice trebuie să primească notificarea din partea Instituţiei Prefectului cu privire la obligaţiile pe care le au faţă de drapelul şi celelalte însemne naţionale, chiar dacă unii dintre ei respectă legea. Pentru cei care o încalcă, uitând de drapelul românesc, am considerat că e bine să le reamintim că legislaţia în vigoare prevede şi contravenţii cu care sunt sancţionaţi cei care fie nu arborează steagul României, fie nu au grijă ca starea lui să fie corespunzătoare. Eu vreau ca drapelul românesc să fie arborat pe toate instituţiile publice din judeţul Alba", afirmă Gheorghe Feneşer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici