Prefectul de Hunedoara, apel la vindecaţii de COVID să doneze plasmă

  • Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, face apel la vindecaţii de COVID-19 din judeţ să doneze plasmă
  • Acest lucru ar putea ajuta la salvarea bolnavilor internaţi la ATI.
214 afișări
Imaginea articolului Prefectul de Hunedoara, apel la vindecaţii de COVID să doneze plasmă

Prefectul de Hunedoara, apel la vindecaţii de COVID să doneze plasmă

Vasilică Potecă anunţă că numărul pacienţilor cu forme grave ale infecţiei cu Sars-Cov 2, care au nevoie de tratament cu plasmă

a crescut atât la Spitalul Municipal Hunedoara, cât şi la celelalte spitale hunedorene care au în organizare paturi de terapie intensivă.

Acesta face un apel către hunedorenii vindecaţi de COVID - 19 să doneze plasma salvatoare, amintind că a sprijinit instalarea în 21 mai 2020 a primului aparat de plasmafareză din judeţ.

În judeţul Hunedoara sunt miercuri 19 pacienţi cu forme grave internaţi la ATI.

De asemenea, 891 persoane s-au vindecat de COVID 19, o mare parte dintre acestea putând deveni donatori, în condiţiile în care starea de sănătate le permite.

Directorul Centrului de Transfuzie Hunedoara, Victoria Hălmagi, a precizat că plasma se poate dona la Hunedoara, la secţia Centrului de Transfuzie aflată în Policlinica Spitalului Municipal, prin plasmafereza, sau la Centrele de Transfuzie din Deva, Hunedoara şi Petroşani, intre orele 8 si 12, prin donare de sânge.

Sâmbătă 29 august vor fi deschise pentru donare toate locaţiile din judeţul Hunedoara - Deva, Hunedoara şi Petroşani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
plasmă,
covid,
prefect

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici