Prefectul de Olt reclamă că sunt gândaci la spital. Spitalul: Prefectul nu e organ de control

Prefectul judeţului Olt spune că în Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean Slatina sunt gândaci. Cum nu a prezentat niciun act administrativ de dispunere a unui control şi nici sesizările primite, reprezentanţii spitalului spun că prefectul nu este organ de control.

242 afișări
Imaginea articolului Prefectul de Olt reclamă că sunt gândaci la spital. Spitalul: Prefectul nu e organ de control

Prefectul de Olt reclamă că sunt gândaci la spital. Spitalul: Prefectul nu e organ de control

Mario-Lucian De Mezzo, prefectul judeţului Olt, a efectuat, împreună cu şefa Cancelariei Prefectului, joi, o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, cu intenţia de a efectua un control în cadrul Secţiei Cardiologie a spitalului, afirmând că a primit mai multe sesizări potrivit cărora în secţie sunt gândaci.

„La solicitarea reprezentanţilor unităţii sanitare, Mario-Lucian De Mezzo, prefectul judeţului Olt, nu a prezentat niciun act administrativ de dispunere a acestui control şi nici nu a pus la dispoziţia unităţii sanitare sesizările primite de către Instituţia Prefectului – Judeţul Olt, afirmând că nu are sesizări scrise, ci doar fotografii primite pe telefonul mobil personal. În acest context, reprezentanţii unităţii sanitare, respectând regulile, procedurile şi protocoalele aplicabile la nivelul spitalului, l-au informat pe domnul Mario-Lucian De Mezzo, Prefectul Judeţului Olt, că nu are calitatea de organ de control şi nu poate efectua acţiune de control în cadrul Secţiei Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina”, spune Angela Nicolae, managerul Spitalului, într-un comunicat de presă transmis presei sâmbătă.

Potrivit acesteia, legislaţia în vigoare prevede că prefectul în calitate de reprezentant al Guvernului în plan local îşi exercită atribuţiile de monitorizare şi control prin intermediul serviciilor publice deconcentrate din judeţul Olt, precum şi prin intermediul comisiilor mixte numite prin Ordin al prefectului.

„Astfel, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au efectuat, în data de 18 august 2023, un control la Secţia Cardiologie a spitalului, control finalizat cu încheierea unui proces-verbal de control în care nu au fost consemnate nereguli care să confirme sesizările. Ministerul Sănătăţii a fost informat despre acţiunea de control a Direcţiei de Sănătate Publică Olt, precum şi despre rezultatul acesteia. În conformitate cu normele în vigoare, la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, dezinsecţia şi deratizarea spaţiilor se efectuează conform planificărilor anuale”, a mai spus Nicolae.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina precizează că ultima dezinsecţie efectuată la Secţia Cardiologie a fost în data de 5 august 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gândaci,
spital,
prefect

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici