Prefectul interimar al Capitalei, Ion Ţincu, a depus jurământul

Ion Ţincu a preluat, joi, mandatul de prefect interimar al Capitalei, după ce Guvernul a decis, în urmă cu o zi, schimbarea lui Cătălin Deaconescu, acesta depunând jurământul în cadrul unei ceremonii organizate la sediul instituţiei.

156 afișări
La începutul ceremoniei, secretarul de stat în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) Victor Paul Dobre a citit deciziile Guvernului de schimbare din funcţie a lui Cătălin Deaconescu şi de numire a lui Ion Ţincu ca interimar la Prefectura Capitalei.

Fostul prefect Cătălin Deaconescu a mulţumit Guvernului pentru buna colaborare avută în desfăşurarea activităţii la Prefectura Capitalei, i-a urat succes noului prefect şi, în încheiere, a mulţumit colegilor şi bucureştenilor pentru excelenta colaborare pe perioada mandatului.

"Mulţumesc conducerii Guvernului pentru buna colaborare şi pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Sunt convins că mi-am făcut datoria, nu am ce să îmi reproşez. Vreau să urez succes succesorului meu. Sunt convins că bogata experienţă profesională a acestuia va fi pusă în slujba instituţiei", a spus Deaconescu.

Prefectul interimar al Capitalei, Ion Ţincu, s-a arătat onorat de numirea lui la conducerea Prefecturii Municipiului Bucureşti şi a arătat că doreşte să probeze "bogata experienţă profesională", cu care speră să individualizeze instituţia.

"Sunt onorat de încrederea Guvernului. Experienţa profesională vreau să o probez în individualizarea instituţiei Prefectului Bucureşti", a spus Ţincu.

Cătălin Deaconescu a fost trecut din funcţia de prefect al Capitalei în cea de inspector guvernamental, iar Ion Ţincu, director adjunct al Corpului de Control din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, a fost desemnat prefect interimar, până la organizarea concursului de ocupare definitivă a postului, a declarat agenţiei MEDIAFAX Victor Paul Dobre, secretar de stat în MIRA.

Înlocuirea în funcţie a prefectului Capitalei a fost decisă în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Deaconescu a fost schimbat din funcţia de prefect al Capitalei pentru problemele legate strict de activitatea instituţiei în ceea ce priveşte alegerile locale şi nu pe criterii politice.

Cătălin Deaconescu a spus că se gândeşte serios să dea în judecată Guvernul Tăriceanu şi să ceară daune morale de un leu după ce va citi motivarea hotărârii de demitere a sa. El a arătat că "principiul mobilităţii" care probabil este invocat în hotărârea de guvern prin care a fost demis din funcţia de prefect al Capitalei este nelegal, dat fiind faptul că, de la numirea sa în funcţie, nu a trecut termenul de un an.

Referindu-se la demiterea sa din funcţia de prefect al Capitalei, Deaconescu a arătat că se face vinovat de prietenia cu Ludovic Orban, Crin Antonescu, Norica Nicolai şi toţi cei care doresc binele PNL şi că nu are ce să-şi reproşeze pe perioada cât a îndeplinit funcţia de prefect al Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici