Prejudiciu de aproape două milioane de euro, adus unei bănci de către cinci constănţeni

Cinci persoane din judeţul Constanţa sunt cercetate de ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor după ce au prejudiciat o bancă din Capitală cu aproape două milioane de euro, prin contractarea de credite în baza unor adeverinţe de venit şi contracte de muncă falsificate.

21 afișări
Imaginea articolului Prejudiciu de aproape două milioane de euro, adus unei bănci de către cinci constănţeni

Prejudiciu de aproape două milioane de euro, adus unei bănci de către cinci constănţeni (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, inspectorul Gelu Manolescu, în cursul anilor 2007 şi 2008, prin intermediul unei societăţi comerciale administrate de un tânăr de 25 de ani, din Eforie Sud, cei cinci au solicitat şi obţinut de la o unitate bancară din Bucureşti credite bancare de acoperire cheltuieli personale curente, folosind adeverinţe de venit, contracte de muncă şi contracte de închiriere falsificate.

Ei au creat astfel băncii un prejudiciu în valoare de aproximativ 1.800.000 de euro.

Cei cinci sunt cercetaţi pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

"Deoarece prejudiciul produs băncii este mai mare de un milion de euro, dosarul a fost înaintat spre rezolvare Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, autoritatea care are competenţe în acest caz", a precizat inspectorul Gelu Manolescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici