Prelevare de organe de la doi pacienţi aflaţi în moarte clinică, la Timişoara

Medicii de la Spitalul Judeţean din Timişoara, împreună cu colegi de la Cluj şi Bucureşti, au prelevat, în noaptea de luni spre marţi, mai multe organe de la doi pacienţi aflaţi în moarte clinică.

72 afișări
Imaginea articolului Prelevare de organe de la doi pacienţi aflaţi în moarte clinică, la Timişoara

Prelevare de organe de la doi pacienţi aflaţi în moarte clinică, la Timişoara (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Medifax Foto)

Coordonatorul Centrului de Transplant de la Timişoara, Dan Ilincariu, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că pentru prima dată în acest an au fost prelevate organe de la doi pacienţi în aceeaşi zi.

"Este pentru prima dată în acest an când se prelevează organe de la doi pacienţi în aceeaşi zi. Pacienţii, de 35 de ani, respectiv 52 de ani, sunt din judeţul Timiş şi au fost internaţi, săptămâna trecută, la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă cu anevrism cerebral", a declarat Dan Ilincariu.

Potrivit sursei citate, familiile celor doi pacienţi şi-au dat acordul să le fie prelevate organele, care vor ajunge la pacienţi de la Cluj şi de la Bucureşti.

De la bărbatul de 35 de ani, medicii au prelevat ficatul şi rinichii, în timp ce de la cel de 52 de ani au fost prelevate rinichii, ficatul, piele, oase şi tendoane. Pielea va fi transplantată în cazul persoanelor care au suferit arsuri, tendoanele vor fi folosite în cazul sportivilor de performanţă, iar oasele în cazuri de cancere osoase sau alte boli ale sistemului osos.

Aceasta este cea de-a unsprezecea prelevare de organe realizată anul acesta la Spitalul Judeţean din Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici