Premieră în Europa de Est: Buget record de peste 100 de milioane de euro pentru gestionarea deşeurilor, într-un judeţ din România / Când va fi gata noul sistem

  • Un sistem modern de gestionare a deşeurilor va fi construit în judeţul Galaţi.
  • Contractul în valoare de peste 100 de milioane de euro reprezintă o premieră pentru România, dar şi pentru ţările din Europa de Est.
  • Sistemul va avea numeroase componente, inclusiv staţii de compostare şi o turbină de producere a energiei electrice.
6101 afișări
Imaginea articolului Premieră în Europa de Est: Buget record de peste 100 de milioane de euro pentru gestionarea deşeurilor, într-un judeţ din România / Când va fi gata noul sistem

Premieră în Europa de Est

Contractul privind investiţia în valoare de 104 milioane de euro a fost semnat miercuri, la Galaţi. Este o investiţie a Consiliului Judeţean Galaţi, realizată cu fonduri europene, care implică toate oraşele şi comunele din judeţ.

„Este o investiţie uriaşă, de peste o sută de milioane de euro, iar ceea ce se va realiza este fără precedent în Galaţi, în România şi în această parte a Europei. Practic, vom face un sistem modern, cu tehnologii de ultima oră. Va asigura tot ceea ce înseamnă colectarea, transportarea şi compostarea deşeurilor în judeţul Galaţi şi nu numai. Judeţul Galaţi va deveni un model pentru viitoarele investiţii”, i-a declarat corespondentului MEDIAFAX, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Sistemul de management integrat al deşeurilor (SMID) va fi realizat în următorii patru ani şi cuprinde numeroase componente la  Galaţi, Tecuci, Tg. Bujor şi Valea Mărului. Cea mai importantă componentă va fi o staţie ultramodernă de tratare mecano - biologică a deşeurilor, dotată cu un digestor şi cu o turbină de producere a energiei electrice. Este vorba despre un sistem echipat cu tehnologii de ultimă oră pentru a transforma deşeurile în îngrăşământ agricol şi pentru a produce energie electrică ce va fi folosită pentru funcţionarea utilajelor.

De asemenea, în sistem vor fi colectate, transportate, tratate şi depozitate deşeurile din tot judeţul. În plus, vor fi construite o groapă modernă de gunoi, mai multe staţii de sortare, de transfer şi compostare ale deşeurilor şi vor fi achiziţionate maşini de transport şi pubele pentru colectarea separată a deşeurilor pentru toate gospodăriile din judeţul Galaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici