Premieră: Papa a numit femei în comitetul consultativ al episcopilor

  • Papa Francisc a numit trei femei, două călugăriţe şi o laică, într-un comitet format anterior numai din bărbaţi.
  • Acest comitet îl sfătuieşte pe Papă în selectarea episcopilor din întreaga lume, a anunţat miercuri Vaticanul, potrivit Reuters.
291 afișări
Imaginea articolului Premieră: Papa a numit femei în comitetul consultativ al episcopilor

Papa a dezvăluit decizia într-un interviu exclusiv acordat Reuters la începutul lunii iulie. Papa a spus atunci că vrea să acorde femeilor mai multe funcţii de conducere şi influente în cadrul Sfântului Scaun.

Cele trei femei sunt sora Raffaella Petrini, o italiancă ce ocupă în prezent funcţia de viceguvernator al Vaticanului, călugăriţa franceză Yvonne Reungoat, fostă conducătoare a unui ordin religios, şi laica italiană Maria Lia Zervino, preşedinta Uniunii Mondiale a Organizaţiilor Femeilor Catolice, UMOFC.

Cele trei femei se numără printre cele 14 persoane numite în comitetul pentru episcopi, care selectează candidaţii şi îl sfătuieşte pe papă cu privire la preoţii care ar trebui să devină episcopi.

Celelalte 11 persoane numite miercuri sunt cardinali, episcopi şi preoţi. Mandatele au o durată de cinci ani.

Membrii comitetului, care provin din întreaga lume, se întâlnesc la Roma de aproximativ două ori pe lună şi trimit recomandările lor papei, care ia decizia finală.

În afară de Petrini, care, în calitate de viceguvernator, este cea mai puternică femeie din cel mai mic stat din lume, Francisc a numit deja o serie de femei, atât călugăriţe, cât şi laice, în departamentele Vaticanului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici