Preot tulcean trimis în judecată după ce a păgubit parohia în care slujea cu aproximativ 25.000 lei

Preotul paroh al Parohiei Baia I, din judeţul Tulcea, a fost trimis în judecată de către procurori, pentru abuz în serviciu, după ce a provocat un prejudiciu ce depăşeşte 25.000 de lei.

188 afișări
Imaginea articolului Preot tulcean trimis în judecată după ce a păgubit parohia în care slujea cu aproximativ 25.000 lei

Preot tulcean trimis în judecată după ce a păgubit parohia în care slujea cu aproximativ 25.000 lei (Imagine: Thomas Dan/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, Eduard Florin Nedelcu, în calitate de preot paroh al Parohiei Baia I, şi-a îndeplinit în perioada 2006 - 2008 atribuţiile de serviciu în mod defectuos, cauzând o pagubă însemnată în patrimoniul parohiei.

Astfel, el a înstrăinat o suprafaţă de peste 8.000 de metri pătraţi aparţinând bisericii şi nu a evidenţiat în actele contabile suma de 800 de lei, reprezentând contravaloarea acesteia.

De asemenea, nu a achitat datoriile parohiei către ENEL, de 8.034,64 lei, şi nici către AFP Baia, în cuantum de 46.191 lei, fapt ce a generat aplicarea unor penalităţi de întârziere de 16.712 lei.

În plus, prin defectoasa administrare a obiectelor de cult din gestiune a cauzat un prejudiciu de 7.703,5 lei, şi a şi contractat un împrumut, în sumă de 49.000 de lei, fără aprobarea Consiliului Parohial şi al Arhiepiscopiei Tomisului.

Procurorii tulceni au finalizat cercetările în cazul său şi au dispus trimiterea preotului în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată, cauza urmând să se judece la Judecătoria Babadag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici