Preşedintele ANSVSA, despre „azilele groazei”: Am dat amenzi în valoare de peste 8.700.000 de lei

Preşedintele ANSVSA, Alexandru Nicolae Bociu, a declarat, la TVR Info, că inspectorii instituţiei au dat amenzi în valoare de peste 9,7 milioane de lei în urma controalelor la centrele rezidenţiale.

242 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ANSVSA, despre „azilele groazei”: Am dat amenzi în valoare de peste 8.700.000 de lei

Preşedintele ANSVSA, despre „azilele groazei”: Am dat amenzi în valoare de peste 8.700.000 de lei

”Am făcut o centralizare a controalelor la centrele rezidenţiale, iar acolo situaţia stă în felul următor: de la începutul anului până în prezent am verificat aproximativ 4600 de unităţi şi am dat amenzi în valoare de peste 8.700.000 de lei. Acestea au fost amenzile. Noi facem controale regulate şi aceste amenzi sunt însumate de la începutul anului până în prezent. Este o cifră destul de mare” a spus Nicolae Bociu.

El precizează că, în ultima lună, inspectorii ANSVSA au efectuat peste 8700 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de peste 3 milioane de lei.

Majoritatea controalelor în azilele de bătrâni au fost făcute, în 2023, în urma scandalului aşa numitelor „azile ale groazei”, în care au fost găsiţi rezidenţi ţinuţi în condiţii inumane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ansvsa,
bociu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici