Preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, audiat în dosarul de evaziune de la Direcţia Apele Banat

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, însoţit de un avocat, s-a prezentat, vineri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş pentru a fi audiat în dosarul de evaziune fiscală de la Direcţia Apele Banat, în care au fost audiaţi, în aceeaşi zi, soţia şi fiul său.

352 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, audiat în dosarul de evaziune de la Direcţia Apele Banat

Preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, audiat în dosarul de evaziune de la Direcţia Apele Banat (Imagine: Shutterstock)

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, social-democratul Titu Bojin, alături de un avocat, s-a prezentat vineri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş pentru a fi audiat în dosarul de evaziune fiscală în care sunt cercetate mai multe contracte semnate între Direcţia Apele Române Banat şi o firmă care aparţinea soţiei şi fiului acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aceste contracte au fost semnate în anul 2008, când Titu Bojin ocupa funcţia de director al acestei Direcţii.

La intrarea la audieri, Titu Bojin a declarat că nu ştie în ce calitate a fost chemat la audieri.

"Am venit pentru o discuţie cu procurorul, nu ştiu în ce calitate am fost chemat", a declarat Bojin.

Cu puţin timp înainte de sosirea lui Titu Bojin la audieri, soţia şi fiul acestuia au ieşit după ce fuseseră şi ei audiaţi în cursul dimineţii. Cei doi nu au făcut declaraţii presei, însă avocatul care i-a însoţit a spus că cei doi au fost audiaţi în calitate de martori.

Tot vineri, contactat de corespondentul MEDIAFAX, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a declarat că nu are nicio implicare în acest dosar.

"Deocamdată, nu e cazul să ne pronunţăm, va trebui să stăm liniştiţi şi calmi să vedem cum va decurge ancheta. Este o anchetă în derulare, este vorba despre o firmă care are contracte cu Direcţia Apelor. A fost firma soţiei, nu a fost firma mea. Nu am niciun fel de implicare în ceea ce înseamnă perioada de doi ani şi jumătate de când firma a fost înstrăinată. Înţeleg că este o discuţie pe partea de contabilitate. Nu a fost niciun minut soţia contabil la firmă. Contractul a fost pentru cele două luciuri de apă, pentru folosirea celor două locaţii, de la Dumbrăviţa şi de la Ianova, deci nu a fost un contract comercial, ci a fost un contract cu chirie. Cei care au greşit să răspundă pentru ceea ce au greşit", a declarat Bojin.

Întrebat dacă intenţionează să demisioneze, Bojin a răspuns că doreşte să îşi ducă la bun sfârşit mandatul şi că nu poate fi vorba de o comandă politică.

"Eu ştiu că am un mandat pe care vreau să îl respect şi să îl duc la capăt. În condiţii normale nu are legătură cu partidul, nu are nicio legătură cu mine", a afirmat Bojin.

Firma Temadi TMB, care a aparţinut Mariei şi lui Emilian Bojin, a fost vândută, potrivit preşedintelui CJ Timiş, în anul 2011.

Miercuri, procurorii au făcut percheziţii la sediul Direcţiei Apele Române Banat din Timişoara, iar trei persoane au fost audiate, într-un dosar de evaziune fiscală, surse judiciare afirmând că ancheta ar viza contracte semnate între instituţie şi o firmă a soţiei şefului CJ Timiş, Titu Bojin.

Titu Bojin a fost directorul Direcţiei Apelor Române Banat în perioada 2001- 2011, în prezent fiind preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi liderul PSD Timiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici