Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, despre postarea lui Vâlcov: Klaus Iohannis este exact opusul unui om cu convingeri naziste

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer, a reacţionat luni la una dintre postările publicate de Darius Vâlcov, afirmând că preşedintele Iohannis este exact opusul unui om cu convingeri naziste, antisemite sau xenofobe.

2984 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, despre postarea lui Vâlcov: Klaus Iohannis este exact opusul unui om cu convingeri naziste

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, despre postarea lui Vâlcov: Klaus Iohannis este exact opusul unui om cu convingeri naziste

”Am citit cu stupefacţie şi consternare pe internet un recent comentariu ilustrat grafic al domnului Darius Vâlcov, Consilier al Prim Ministrului României. În nume propriu şi al evreilor din România, afirmăm că nu putem concepe ca Preşedintelui ales al ţării noastre de o mare majoritate a populaţiei cu drept de vot din ţară şi străinătate, Excelenţei Sale domnului Klaus Werner Ioannis, să i se atribuie chipul lui Adolf Hitler, ucigaşul a milioane de evrei în Holocaust”, a declarat Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

El a ţinut să-i transmită lui Darius Vâlcov că preşedintele Klaus Iohannis a fost fost ales perfect democratic, în mod liber, sistem legitim reinstaurat în România după 1989.

”Prin faptele şi poziţia pe care le-a avut atât înainte cât şi după a deveni Preşedinte, domnul Ioahnnis a dovedit înalte calităţi morale şi politice, acţionând cu perseverenţă pentru ca România să fie cu adevărat membru deplin al UE şi NATO. În dese ocazii, am constatat preocuparea reală a domnului Iohannis pentru combaterea antisemitismului şi a xenofobiei, acesta exprimând în mod ferm atitudinea de apărător al memoriei victimelor Holocaustului. Având în vedere considerentele de mai sus şi pentru alte fapte de o ţinută civică ireproşabilă manifestate, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România a acordat domnului Iohannis, căutător de înţelegere şi prietenie între componentele poporului român, Medalia de Onoare <Prieten al Comunităţilor Evreieşti din România>. Exprimăm un protest sever faţă de cele înscrise atât de grav şi de neadevărat de către domnul Darius Vâlcov pe pagina domniei sale de Facebook”, a adăugat Vainer.

El a mai precizat că Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România ”a avut şi are relaţii de lucru excepţionale” cu Forumul Democrat al Germanilor din România, care pot fi un exemplu de ”bună pace şi înţelegere” şi în Grupul Parlamentar al Minorităţilor Naţionale, unde împreună cu deputat Ovidiu Ganţ a fost construit un ”parteneriat solid, bazat pe respect reciproc şi amiciţie”.

”Nu putem accepta nicicum actul nepermis de comparare între domnul Preşedinte Klaus Werner Iohannis şi unul dintre cei mai mari criminali din istoria omenirii. Subliniem că, în ceea ce ne priveşte, domnul Iohannis este exact opusul unui om cu convingeri naziste, antisemite sau xenofobe”, conchide Aurel Vainer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici