Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, convorbiri cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului, discută, la ora tansmiterii acestei ştiri, cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, întrevederea având loc la Senat, în biroul lui Tăriceanu.

1468 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, convorbiri cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, convorbiri cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader

Subiectul cel mai probabil al convorbirii este legat de legile justiţiei care se află, în acest moment, în procedură parlamentară.

Călin Popescu-Tăriceanu afirma, pe 29 octombrie, că ALDE este interesată de modificarea legilor Justiţiei, pentru a destrăma „statul paralel” şi pentru ca cei care comit abuzuri să răspundă în faţa legii. Preşedintele ALDE susţine că reacţiile pe marginea subiectului sunt caracteristice "republicii procurorilor".

„Pe noi ne interesează modificarea legilor Justiţiei pentru a accelera demantelarea „statului paralel”, pentru ca grozăviile puse în operă de indivizii care au format „statul paralel” să nu se mai repete şi pentru ca toţi cei care participă la înfăptuirea actului de Justiţie să răspundă atunci când comit abuzuri”, transmite Călin Popescu Tăriceanu, într-un comunicat de presă.

Tăriceanu precizează că propunerile coaliţiei parlamentare pentru modificarea legilor Justiţiei generează „un tip de război întâlnit de regulă în regimurile dictatoriale, gen „republica procurorilor” "Constatăm cu regret că indivizii, care compun şi se luptă pentru supravieţuirea „statului paralel” sub pretextul luptei anticorupţie, deţin pârghii importante ale unor instituţii de forţă şi ale media şi se află la comanda unei adevărate armate de mercenari bine instruiţi şi plătiţi cu mijloace financiare obţinute ca urmare a unor fapte de corupţie şi felurite ilegalităţi”, susţinea preşedintele Senatului.

Liderul ALDE s-a pronunţat, de altfel, de mai multe ori pentru modificarea legilor justiţiei, el afirmând că se impune eliminarea preşedintelui României din procedura de numite a şefilor de parchete şi modificarea statutului Inspecţiei Judiciare.

”Dacă ar fi să facem un sumar al principalelor subiecte în dispută. Punctul unu - cine va face în viitor numirea procurorilor - eu am susţinut că numirea procurorilor trebuie să fie depolitizată, de aceea am propus ca CSM să fie cel care să facă numirile, evitând factorul politic, care este în prezent preşedintele. Al doilea element important este locul în care va fi situată instituţional şi organizaţional Inspecţia Judiciară. Am văzut ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă şi cred că toate scandalurile din CSM şi de la Inspecţia Judiciară îmi întăresc şi mie convingerea că Inspecţia Judiciară trebuie luată în mod obligatoriu de la CSM, pentru că CSM nu poate să fie în acelaşi timp şi arbitru şi jucător şi va trebui să găsim o soluţie corectă, care să îi dea Inspecţiei Judiciare independenţa de care are absolută nevoie”, a declarat, pe 17 octombrie, Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici