Preţul petrolului se menţine aproape de minimele pe mai multe luni

Preţul petrolului a oscilat luni în apropierea minimelor de mai multe luni, pe fondul îngrijorărilor persistente privind reducerea cererii şi al perspective economice sumbre, care au depăşit unele date economice pozitive din China şi Statele Unite, scrie Reuters.

427 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului se menţine aproape de minimele pe mai multe luni

Preţul petrolului se menţine aproape de minimele pe mai multe luni

Cotaţiile futures ale ţiţeiului Brent au scăzut cu 55 de cenţi, sau 0,6%, la 94,37 dolari pe baril. Ţiţeiul american West Texas Intermediate a fost la 88,25 dolari pe baril, în scădere cu 76 de cenţi, sau 0,9%.

Preţul Brent a atins săptămâna trecută cel mai redus nivel din februarie, scăzând cu 13,7% şi înregistrând cea mai mare pierdere săptămânală din aprilie 2020, în timp ce WTI a pierdut 9,7%, în condiţiile în care îngrijorările legate de recesiunea care afectează cererea de petrol au cântărit asupra preţurilor.

"Acţiunea preţurilor de săptămâna trecută nu a lăsat niciun dubiu că îngrijorările legate de cererea determinată de recesiune au întâietate faţă de temerile legate de ofertă. S-ar putea spune chiar că prima de război s-a evaporat", a declarat analistul PVM Stephen Brennock.

Ambele contracte au recuperat vineri o parte din pierderi după ce creşterea numărului de locuri de muncă în Statele Unite, principalul consumator de petrol din lume, a accelerat în mod neaşteptat în iulie.

Duminică, China a surprins de asemenea pieţele cu o creştere mai rapidă decât se aştepta a exporturilor.

China, principalul importator mondial de ţiţei, a adus 8,79 milioane de barili pe zi (bpd) de ţiţei în iulie, în creştere faţă de minimul ultimilor patru ani înregistrat în iunie, dar cu 9,5% mai puţin decât anul trecut, potrivit datelor vamale.

În Europa, exporturile ruseşti de ţiţei şi produse petroliere au continuat să curgă înainte de un iminent embargou din partea Uniunii Europene, care va intra în vigoare la 5 decembrie.

Săptămâna trecută, Banca Angliei a avertizat asupra unei recesiuni prelungite în Marea Britanie.

Cererea de benzină în Statele Unite continuă să slăbească în ciuda scăderii preţurilor la pompă, iar stocurile sunt în creştere.

În ceea ce priveşte producţia americană, firmele energetice au redus săptămâna trecută numărul platformelor petroliere cu cel mai mult din septembrie, în prima scădere din ultimele 10 săptămâni.

Sectorul energiei curate din SUA a primit un impuls după ce Senatul a adoptat duminică un proiect de lege cuprinzător în valoare de 430 de miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
petrol,
preţ,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici