Preţuri mai mici şi rezervări mai puţine pentru Revelion pe Valea Prahovei

Mulţi dintre hotelierii din staţiunile de pe Valea Prahovei au redus preţurile la pachetele de Crăciun şi Revelion faţă de anul trecut, însă cu toate acestea rezervările sunt, în unele staţiuni, la jumătate faţă de aceeaşi perioadă a lui 2008.

27 afișări
Imaginea articolului Preţuri mai mici şi rezervări mai puţine pentru Revelion pe Valea Prahovei

Preţuri mai mici şi rezervări mai puţine pentru Revelion pe Valea Prahovei

În staţiunile prahovene Buşteni şi Sinaia turiştii nu se mai grăbesc să-şi facă rezervări pentru Crăciun şi Revelion, aşa cum se întâmpla anul trecut pe vremea aceasta.

Dacă în aceeaşi perioadă a lui 2008 nu se mai găsea niciun loc de cazare pentru Revelion în vilele şi hotelurile din staţiunile prahovene, anul acesta gradul de ocupare este cu mult scăzut, în unele cazuri fiind de doar 50%.

Astfel, potrivit reprezentanţilor Centrului de Informare Turistică din Sinaia, în această staţiune sunt rezervate, în prezent, doar 75% din cele aproximativ 10.000 de locuri de cazare omologate în hotelurile şi vilele din staţiune, în condiţiile în care la începutul lui decembrie 2008 toate aceste locuri erau rezervate şi în condiţiile în care tarifele nu au crescut faţă de anul trecut, iar unii hotelieri au făcut şi reduceri de preţ de 10 - 15%.

În ceea ce priveşte rezervările pentru Crăciun, la Sinaia doar 60 - 70% din totalul locurilor de cazare omologate sunt rezervate, anul trecut pe vremea aceasta numărul locurilor rezervate pentru Crăciun fiind cu 10% mai mare.

Cele mai căutate pentru acest sfârşit de an sunt vilele, care sunt şi cele mai ieftine şi care au fost rezervate în proporţie de 100%. Pentru o vilă cu 5, 6 sau 7 camere la Sinaia turiştii au plătit şi preţuri de 1.000 de lei pentru trei nopţi de cazare, însă în aceşti bani se asigură doar cazarea, fără nicio masă, fără masă festivă şi fără petrecerea din noaptea de Revelion.

La hotelurile din Sinaia, preţurile variază între câteva sute de lei şi câteva sute de euro, în funcţie de condiţiile de cazare.

Cele mai ieftine pachete turistice sunt la hotelurile de două stele, unde pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun, masă de Revelion şi masa festivă în prima zi a anului turiştii plătesc 550 de lei de persoană.

La hotelurile de trei stele preţul unui pachet turistic în condiţiile menţionate este, în medie de 1.500 de lei, la hotelurile de patru stele preşurile practicate pornind de la 490 de euro şi ajungând până la 1.000 de euro.

Nici în staţiunea Buşteni turiştii nu s-au grăbit să-şi facă rezervări pentru noaptea dintre ani.

Primarul staţiunii, Emanoil Savin, care deţine un hotel şi mai multe vile în Buşteni, a declarat că, dacă în noiembrie anul trecut toate locurile pentru Revelion erau rezervate, anul acesta sunt mai căutate pensiunile, gradul de ocupare pentru revelion la hoteluri fiind de doar 50%. Asta în condiţiile în care, susţine primarul din Buşteni, preţurile practicate sunt cu până la 25% mai mici faţă de anul trecut.

"Criza se cunoaşte în turism", a spus Savin, care a adăugat că de luni hotelierii din Buşteni vor lansa noi oferte de pachete turistice pentru atragerea a cât mai multor iubitori ai muntelui la Buşteni la acest sfârşit de an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici