Prezenţă de aproape 93% la simularea la Evaluarea Naţională 2023

Prezenţa la simularea Evaluării Naţionale 2023, care a început luni cu proba de limba română, a fost de aproape 93%. Patru elevi au încercat să copieze.

186 afișări
Imaginea articolului Prezenţă de aproape 93% la simularea la Evaluarea Naţională 2023

Simularea evaluărilor de la finalul ciclurilor gimnazial şi liceal a început luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a.

Potrivit informaţiilor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, au fost prezenţi 164.009 elevi din cei peste 177.000 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar curent.

În urma unor tentative de fraudă au fost eliminaţi 4 elevi.

Simularea continuă marţi, 21 martie, cu proba scrisă la Matematică, şi se încheie miercuri, 22 martie, cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi a competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobate de Ministerul Educaţiei.

Subiectele şi baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00.

Rezultatele vor fi comunicate în data de 29 martie 2023 şi vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, aceste note pot fi trecute în catalog.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici