Pricopie anunţă indemnizaţii mai mari pentru profesorii de la evaluarea naţională şi bacalaureat

Profesorii care participă la organizarea evaluării naţionale de la clasa a VIII-a şi a bacalaureatului vor primi o indemnizaţie cu 10 la sută mai mare decât în 2013, a anunţat, joi, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

2511 afișări
Imaginea articolului Pricopie anunţă indemnizaţii mai mari pentru profesorii de la evaluarea naţională şi bacalaureat

Pricopie anunţă indemnizaţii mai mari pentru profesorii de la evaluarea naţională şi bacalaureat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ministrul a precizat că şi anul trecut a fost majorată această indemnizaţie, tot cu 10 la sută, pentru că ea nu mai crescuse de mai mulţi ani.

El a mai spus că pentru cadrele didactice care au participat la simulări sau care vor participa la evaluările de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a nu vor fi alocate de la bugetul de stat sume suplimentare.

"Anul acesta, cu excepţia celor pentru profesorii care participă la evaluarea naţională şi la bacalaureat, nu vor fi alocate sume suplimentare. (...) Ne aflăm pentru prima dată în faţa unor astfel de evaluări. Dar, începând din anul şcolar viitor, vom folosi fonduri structurale, şi nu de la bugetul statului. Profesorii care participă la evaluarea naţionlă şi bacalaureat vor primi cu 10 la sută mai mulţi bani, ceilalţi vor primi de anul viitor prin fonduri structurale", a declarat Pricopie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici