Prima livrare de legume de la producătorii români intermediată de Casa de Comerţ Unirea

Ministerul Agriculturii anunţă că vineri a avut loc prima livrare de legume de la producători români către un mare retailer prin intermediul Casei de Comerţ Unirea.

6526 afișări
Imaginea articolului Prima livrare de legume de la producătorii români intermediată de Casa de Comerţ Unirea

Prima livrare de legume de la producătorii români intermediată de Casa de Comerţ Unirea

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, 12 tone de legume - cartofi, varză albă, varză roşie şi dovleac plăcintar- preluate de la producătorii autohtoni au fost livrate direct la unul dintre depozitele retailerului francez Carrefour din comuna Chiajna, judeţul Ilfov, pentru a fi introduse în circuitul comercial.

„Am demarat acest proces amplu, după ce săptămâna trecută am asistat la primul contract semnat între un producător român şi conducerea Casei de Comerţ Unirea, iată că vedem astăzi, concret, cum sunt livrate legume româneşti către un mare retailer din România. Se încheie contracte, pentru a fi furnizată marfă fără sincope, astfel încât fluxul comercial să se poată desfăşura în cele mai bune condiţii. Casa de Comerţ merge către producători, preia produsele disponibile şi le duce în reţele de magazine. Salut faptul că retailerii îşi îndreaptă atenţia către produsele româneşti şi sunt deschişi la colaborare”, a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

„Este un prim pas pe care îl facem în crearea unui mecanism comercial funcţional care să ducă la valorificarea superioară a resurselor şi a producţiei agricole naţionale. Avem deja un portofoliu substanţial de producători şi fermieri români cărora, pe bază de contract, le recepţionăm marfa şi le virăm imediat plăţile pentru marfa distribuită, iar mai departe ne ocupăm de tot ce înseamnă relaţia cu lanţurile de retail. Astfel, producătorii au siguranţa financiară atât de necesară pentru continuarea activităţii, iar marile lanţuri de magazine au asigurat fluxul de stocuri fără sincope”, a spus Mariana Cotoi, director general al Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea.

Livrările de produse agroalimentare se vor desfăşura cu o frecvenţă săptămânală, reprezentanţii Casei de Comerţ continuând discuţiile şi cu alte lanţuri de magazine din România pentru a se încheia contracte de colaborare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici