Prima TEMPERATURĂ negativă din această toamnă: Minus un grad Celsius, la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din ţară, minus un grad Celsius, s-a înregistrat, sâmbătă dimineaţă, la Miercurea Ciuc, fiind prima valoare negativă din această toamnă.

360 afișări
Imaginea articolului Prima TEMPERATURĂ negativă din această toamnă: Minus un grad Celsius, la Miercurea Ciuc

Prima TEMPERATURĂ negativă din această toamnă: Minus un grad Celsius, la Miercurea Ciuc (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Meteorologul de serviciu de la Staţia Miercurea Ciuc, Lajos Krisztina, a declarat corespondentului MEDIAFAX că minina de minus un grad Celsius s-a înregistrat în jurul orei 7.00, fiind cea mai scăzută temperatură din actualul sezon.

"Astăzi de dimineaţă am înregistrat, la staţia meteo Miercurea Ciuc, minus un grad Celsius. Este cea mai rece dimineaţă din această toamnă în judeţul Harghita şi la sol am avut brumă", a precizat Lajos Krisztina.

Potrivit sursei citate, prima temperatură negativă din această toamnă s-a înregistrat cu o săptămână mai devreme faţă de anul trecut.

Temperaturi scăzute s-au înregistrat şi în celelalte localităţi ale judeţului Harghita. Astfel, la Joseni au fost zero grade Celsius, la Topliţa un grad, La Bucin 3 grade, iar la Odorheiu Secuiesc 5 grade Celsius.

Meteorologii au afirmat că vremea se va menţine rece seara şi în special dimineaţă în zona depresionară din estul Transilvaniei, cu minime la pragul îngheţului sau cu 1-2 grade sub zero, temperaturile urmând să crească, în cursul zilei de duminică, până la valori maxime cuprinse între 19 şi 23 de grade Celsius.

Minima absolută a lunii septembrie în judeţul Harghita a fost de minus 10 grade Celsius în anul 1977, la Miercurea Ciuc, maxima absolută a lunii, de 33,8 de grade, fiind consemnată în 1952, în aceeaşi localitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici