Prima universitate din ţară care îşi cumpără maşină electrică, pentru reducerea cheltuielilor cu carburanţii şi energie

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a cumpărat, în premieră naţională, o maşină electrică, autovehiculul fiind folosit de profesori, pentru reducerea cheltuielilor cu carburanţii şi energia electrică. Dacă maşina electrică va avea succes, universitatea va schimba tot parcul auto.

903 afișări
Imaginea articolului Prima universitate din ţară care îşi cumpără maşină electrică, pentru reducerea cheltuielilor cu carburanţii şi energie

Prima universitate din ţară care îşi cumpără maşină electrică, pentru reducerea cheltuielilor cu carburanţii şi energie

Maşina electrică a fost cumpărată la finalul anului trecut, iar universitatea a beneficiat de ecobonusul acordat prin programul „Rabla”, în cadrul unui proiect pilot prin care şcoala încearcă să scadă cheltuielile cu carburanţii şi energia electrică.

Maşina este folosită începând din acest an în Galaţi şi în oraşele apropiate.

Reprezentanţii universităţii gălăţene spun că îşi propun să schimbe tot parcul auto dacă maşina electrică va avea succes. În prezent, în parcul auto al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi sunt patru autoturisme, trei autolaboratoare, trei autoutilitare, patru microbuze şi un autocar.

„Suntem prima universitate din România care a implementat acest program, este un proiect pilot de eficientizare a consumului de energie şi de carburant. Maşina electrică a intrat în uz anul acesta,
dacă vom avea cheltuieli reduse vom încerca să schimbăm tot parcul auto al Universităţii. Maşina merge doar prin oraş şi în oraşele apropiate, atât cât ne permite autonomia. Nu sunt multe staţii de
încărcare, noi am montat una în campusul universitar, poate fi folosită de profesori şi studenţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, şeful Direcţiei Economice de la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, Cezar Bichescu.

Angajatul universităţii care conduce maşina electrică se declară foarte mulţumit de autoturism.

„Ca economie în trafic, e foarte bună. Nu poluează nici fonic, nici cu noxe. E foarte agilă. Sunt mândru că pot conduce aşa ceva”, a spus şoferul maşinii electrice, Gheorghe Filimon.

Reprezentanţii universităţii gălăţene au mai multe proiecte şi anunţă că vor să devină independenţi din punct de vedere energetic prin montarea unor sisteme moderne de transport şi producere ale energiei electrice.

„Avem un studiu de fezabilitate pentru un proiect de eficientizare energetică. Vrem să înlocuim circuitele electrice din clădiri şi să conectăm radiatoarele la un sistem automatizat care funcţionează în
mod inteligent. Proiectul include achiziţionarea de panouri fotovoltaice pentru producerea apei calde şi a unei microcentrale eoliene”, a spus Cezar Bichescu.

Campusul studenţesc al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi are 10 cămine în care locuiesc aproximativ 3.000 de studenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici