Primar dintr-o comună arădeană, trimis în judecată pentru că ar fi tranzacţionat ilegal terenuri

Primarul comunei arădene Zărand, Ion Florin Moţ, a fost trimis în judecată de procurori pentru înşelăciune, uz de fals şi abuz în serviciu, după ce ar fi tranzacţionat ilegal terenuri, prejudiciul fiind de aproape 200.000 de lei.

105 afișări
Imaginea articolului Primar dintr-o comună arădeană, trimis în judecată pentru că ar fi tranzacţionat ilegal terenuri

Primar dintr-o comună arădeană, trimis în judecată pentru că ar fi tranzacţionat ilegal terenuri (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de Parchetul Tribunalului Arad, procurorii au dispus trimiterea în judecată a primarului comunei Zărand, Ion Florin Moţ, pentru înşelăciune, uz de fals şi abuz în serviciu.

"Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul, în perioada martie-mai 2009, a indus în eroare reprezentaţii unei societăţi comerciale din Arad cu prilejul încheierii unor antecontracte de vânzare-cumpărare de terenuri, afirmând în mod nereal că aceste terenuri nu au mai făcut obiectul unor antecontracte de acelaşi gen anterioare. În realitate, terenurile fuseseră anterior înstrăinate în acelaşi mod şi unei alte societăţi comerciale din judeţul Arad", se arată în comunicat.

Conform procurorilor, primarul a cauzat un prejudiciu total în valoare de 197.020 lei firmei care a achiziţionat a doua oară terenurile.

"Totodată, inculpatul, în calitate de primar, în luna septembrie 2012, pentru a justifica neeliberarea unui titlu de proprietate persoanei care a solicitat aceasta, a prezentat serviciului juridic al Prefecturii copia unui antecontract prin care ar fi achiziţionat terenul ce făcea obiectul titlului de mai sus, antecontract despre care ştia la acel moment că este fals. Procedând astfel, inculpatul, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a refuzat în mod nejustificat să soluţioneze cererea de eliberare a titlului de proprietate formulată", se mai arată în comunicat.

Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Judecătoriei Arad.

Primarul este judecat în stare de libertate, astfel că nu este suspendat din funcţie de Prefectură.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, edilul nu a putut fi contactat pentru a-şi expima punctul de vedere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici