Primăria Bucureşti cere Guvernului un teren pentru construirea unei săli lângă Arena Naţională

Municipalitatea bucureşteană va solicita Guvernului să emită o hotărâre privind trecerea unui teren de 52.358 de metri pătraţi în domeniul public al Capitalei, în vederea construirii unei săli de sport multifuncţionale, lângă Arena Naţională, potrivit unui proiect aprobat miercuri de CGMB.

147 afișări
Imaginea articolului Primăria Bucureşti cere Guvernului un teren pentru construirea unei săli lângă Arena Naţională

Primăria Bucureşti cere Guvernului un teren pentru construirea unei săli lângă Arena Naţională (Imagine: Andrea Alexandru/Mediafax Foto)

Suprafaţa respectivă - aflată la adresa Bulevardul Basarabiei nr. 37-39, ca şi Arena Naţională - este, în prezent, în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Educaţiei, prin Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), municipalitatea are obligaţia de a construi sala din bugetul propriu, precum şi din alte surse, legal constituite.

Municipalitatea va începe construirea sălii în termen de un an de la momentul transmiterii terenului, finalizarea obiectivului fiind prevăzută în termen de trei ani de la acelaşi moment, se mai arată în hotărâre.

"Municipiul Bucureşti va asigura gratuitatea pentru desfăşurarea de competiţii naţionale şi internaţionale desfăşurate de federaţiile sportive naţionale, cât şi pentru competiţiile naţionale pe ramuri de sport, organizate de către structurile sportive de drept public, în funcţie de un program anual stabilit de comun acord", se mai precizează în hotărâre.

Gratuitatea folosirii spaţiilor sălii pentru antrenamente ale federaţiilor sportive naţionale şi structurilor sportive de drept public va fi asigurată "în măsura posibilităţilor", potrivit proiectului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici