Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru dezvoltarea proiectului de Smart City pentru Bucureşti

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat, joi, că a atribuit contractul pentru elaborarea "Strategiei pentru dezvoltarea unui oraş inteligent Smart City Bucureşti" companiei Deloitte Consultanta S.R.L, fiind vorba despre o investiţie de peste 460.000 de lei.

920 afişări
Imaginea articolului Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru dezvoltarea proiectului de Smart City pentru Bucureşti

Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru dezvoltarea proiectului de Smart City pentru Bucureşti

"Bucureştiul face paşi concreţi pentru a deveni un oraş smart, adaptat epocii în care trăim, cea a tehnologiei informatice. Strategia pentru dezvoltarea unui oraş inteligent Smart City Bucureşti va stabili care sunt acţiunile prioritare pentru ca Bucureştiul să devină cu adevărat un oraş smart în toate domeniile. De asemenea, scopul acestei strategii este acela de a răspunde problemelor reale ale Municipiului Bucureşti şi de a ghida Primăria Municipiului Bucureşti în formularea şi implementarea proiectelor pe care le va adopta ulterior. Implementarea acestui proiect va îmbunătăţi nivelul de trăi al cetăţenilor şi va aduce capitală României la nivelul marilor capitale europene", a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, primarul general al capitalei, Gabriela Firea.

Conform ofertei câştigătoare, valoarea contractului va fi de peste 460.000 de lei, cu o durată de prestare a serviciilor de 17 săptămâni de la data ordinului de începere a proiectului.

Potrivit sursei citate, infrastructura Smart City pentru Bucureşti se va aplica în mai multe domenii, cum ar fi: trafic management, parking, iluminat, infrastructură, guvernare locală - administraţie inteligenţă, siguranţă publică, inclusiv sistemul de urgenţă la nivelul Municipiului Bucureşti, energie (electrică, termică, apă, etc.) - energie inteligenţă, transport public - mobilitate inteligenţă, telecomunicaţii - tehnologii inteligente, mediu - clădiri inteligente, energie verde, turism - servicii turistice inteligente.

De asemenea, prin implementarea acestei strategii, bucureştenii vor beneficia de infrastructură de transport public şi drumuri adecvate, servicii de calitate prin infrastructuri moderne, acces la educaţie şi la servicii medicale de calitate, inclusiv prin intermediul sistemelor on-line, locuri de muncă, siguranţă publică, reducerea emisiilor de CO2 şi a poluării, dar şi reducerea importurilor de energie.

Pentru licitaţia acestui proiect, PMB face menţiunea că au depus oferte doi operatori economici: Deloitte Consultanţă S.R.L. şi Asocierea SNSPA, Facultatea de Administraţie Publică - UPB - ITS România - CNRME - ALDUSI.

"În România, Deloitte este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale de pe piaţă şi furnizează, în cooperare cu alţi parteneri, servicii de audit, juridice, de consultanţă, de managementul riscului, soluţii de servicii externalizate şi consultanţă în tehnologie şi alte servicii adiacente prin intermediul a peste 1100 profesionişti', reiese dintr-un comunicat de presă transmis de PMB.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

  

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici