Primăria Capitalei are un Birou Permanent la Roma, condus de Ramona Bădescu

Primăria Capitalei are un Birou Permanent la Roma, condus de Ramona Bădescu, care va reprezenta interesele Bucureştiului în capitala Italiei.

869 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei are un Birou Permanent la Roma, condus de Ramona Bădescu

Primăria Capitalei are un Birou Permanent la Roma, condus de Ramona Bădescu (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a întâlnit, miercuri, cu omologul său italian, Giovanni Alemanno, la sediul municipalităţii de la Roma, pentru a discuta despre proiectele sociale iniţiate de cei doi edili în urmă cu aproximativ un an, la Bucureşti.

Cu această ocazie, cei doi primari au stabilit modalităţile de punere în aplicare a unor soluţii comune privind integrarea socială şi respectarea drepturilor cetăţenilor români aflaţi în capitala Italiei, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Totodată, cei doi edili şi-au reafirmat poziţia comună privind îmbunătăţirea situaţiei sociale a minorităţii romilor din Italia şi au declarat "toleranţă zero pentru infracţionalitate", indiferent de etnie sau naţionalitate.

În acest sens, a fost înfiinţat Biroul Permanent al Municipiului Bucureşti la Roma, care va asigura relaţionarea administaţiei publice locale a Municipiului Bucureşti cu Primăria Oraşului Roma, conform HCGMB nr. 169/19.07.2010. Biroul va fi condus de Ramona Bădescu, împuternicită să reprezinte interesele Bucureştiului în capitala Italiei.

"Îi mulţumesc primarului Romei pentru că am avut ocazia de a ne revedea după un an de la vizita deosebit de productivă pe care domnia sa a efectuat-o la Bucureşti. Îi mulţumesc pentru că s-a ţinut de cuvânt, iar tot ce am hotărât atunci punem în aplicare acum. Aşadar, astăzi, putem într-adevăr să spunem, chiar şi UE, că a trecut timpul vorbelor şi este timpul faptelor. Ceea ce ne dorim este ca acest Birou Permanent să vină atât în sprijinul Primăriei Romei în relaţia cu comunitatea de români care muncesc aici, dar să şi răspundă nevoii de informare a românilor care locuiesc în Italia. Pentru siguranţa lor, am ţinut şi ţin să transmit cetăţenilor Romei, dar şi românilor că avem amândoi acelaşi principiu: toleranţă zero faţă de tot ceea ce înseamnă fapte antisociale. Nu poţi trăi astăzi, în 2011, într-o comunitate fără să o respecţi", a declarat Sorin Oprescu.

La rândul său, Giovanni Alemanno a spus că această vizită marchează consolidarea parteneriatului între cele două municipii.

"Este o mare alianţă între cele două capitale europene şi cred că nimic nu este mai important decât acestă vizită a primarului Oprescu, în care am pus la punct ceea ce îmi era clar încă de la vizita mea la Bucureşti. Dorim să dăm un mare exemplu prin integrarea în societatea noastră a tuturor cetăţenilor români care contribuie prin munca lor la dezvolarea Romei. În aceşti trei ani, raportul dintre comunitatea română şi autoritatea locală a crescut foarte mult, în mod pozitiv. Aşadar, avem o serie de proiecte importante în derulare, dar nu înseamnă că vreuna dintre părţi va închide ochii în faţa nedreptăţilor sau a infracţiunii. Suntem împreună în demersul de a combate orice abatere de la lege, orice tentativă de infracţionalitate", a subliniat primarul Romei.

La finalul întâlnirii, primarul Romei i-a oferit edilului Sorin Oprescu o medalie de argint care simbolizează marcarea a 150 de ani de la unificarea Italiei (1861), dar şi un tablou, reprezantând Palazzo Senatorio din perioada Romei antice.

La rândul său, Sorin Oprescu i-a oferit lui Giovanni Alemanno o gravură realizată de regretatul artist plastic Octavian Ion Penda, care ilustrează mărcile poştale ale emisiunii "Astronomie 2009", în care imaginea lui Galileo Galilei şi inscripţia "Eppur si muove" sunt reprezentate sugestiv alături de unele instrumente utilizate pentru observaţii asupra Universului.

Alături de Sorin Oprescu au fost prezenţi directori din Primăria Capitalei, implicaţi direct în dezvoltarea şi implementarea acestor iniţiative.

În iunie 2010, în timpul vizitei primarului Giovanni Alemanno la Bucureşti, Sorin Oprescu anunţa că la Roma va fi deschisă o reprezentanţă a Primăriei Municipiului Bucureşti, care va reprzenta legătura între românii din capitala Italiei şi familiile lor rămase în ţară. Totodată, Oprescu arăta că prin deschiderea acestui oficiu relaţiile dintre românii din capitala Italiei şi Primăria Romei s-ar putea îmbunătăţi simţitor.

Primarul Giovanni Alemanno şi-a exprimat atunci întregul sprijin pentru deschiderea oficiului municipalităţii bucureştene la Roma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici