Primăria Capitalei înfiinţează Reţeaua Metropolitană de creşe şi grădiniţe

Primăria Capitalei înfiinţează „Reţeaua Metropolitană de creşe şi grădiniţe”, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat, miercuri, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

164 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei înfiinţează Reţeaua Metropolitană de creşe şi grădiniţe

Primăria Capitalei înfiinţează Reţeaua Metropolitană de creşe şi grădiniţe

Potrivit proiectului CGMB, votat miercuri, scopul înfiinţării acestei reţele ar fi „dezvoltarea infrastructurii educaţionale”. Din această reţea ar urma să facă parte 12 grădiniţe şi creşe din toate cele şase sectoare ale Capitalei.

Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, ar urma să facă demersurile necesare în vederea indentificării imobilelor în care Reţeaua Metropolitană îşi va desfăşura activitatea.

„În Bucureşti, numărul creşelor de stat (aflate în subordinea consiliilor locale) şi numărul de locuri nu acoperă nevoile existente în prezent, potrivit datelor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti. Numărul de locuri din creşele de stat, unde sunt supravegheaţi şi îngrijiţi copii cu vârste de sub trei ani, nu satisface având în vedere că în Capitală sunt peste 48.000 de copii cu vârsta până în trei ani”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

„Dat fiind numărul mare al copiilor cu vârsta până la 3 ani şi numărul de locuri în instituţiile preşcolare existente, ne propunem să dezvoltăm o reţea metropolitană de creşe şi grădiniţe, care vor fi amplasate în zonele cele mai deficitare, aşa cum rezultă din evidenţele autorităţilor publice. După obţinerea acordului de principiu din partea Consiliului General, Primăria Capitalei va demara procedura de identificare şi achiziţionare a terenurilor şi/sau imobilelor necesare pentru construirea sau amenajarea unor noi unităţi de învăţământ preşcolar, spaţioase, moderne, la cele mai înalte standarde de calitate”, declară şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici