Primăria Capitalei reia campania de sterilizări şi microcipări gratuite a câinilor de rasă comună

Primăria Capitalei reia, din 13 ianuarie, campania de sterilizări şi microcipări gratuite a câinilor de rasă comună cu deţinător, din Bucureşti, transmite Nicuşor Dan. El anunţă că deţinătorii de câini vor fi verificaţi dacă au câinii microcipaţi şi sterilizaţi, aşa cum prevede legea.

79 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei reia campania de sterilizări şi microcipări gratuite a câinilor de rasă comună

„Din data de 13 ianuarie reluăm, prin ASPA, campania de sterilizări şi microcipări gratuite a câinilor de rasă comună cu deţinător, din Bucureşti. În cadrul campaniei se asigură gratuit anestezia, operaţia de sterilizare, tratamentul post operator, microciparea, înregistrarea în RECS şi carnetul de sănătate. Programările în cadrul campaniei se realizează de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-16:00, la numărul de telefon 0743204942”, anunţă Nicuşor Dan.

El precizează că în anul 2023 peste 3.100 de câini de rasă comună cu deţinător au fost sterilizaţi gratuit în cele trei clinici veterinare mobile partenere, care şi-au mutat poziţia în diferite locaţii pentru a acoperi toate sectoarele Capitalei.

„Din data de 16 ianuarie vor fi reluate şi acţiunile de control şi informare derulate de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti şi ASPA. Deţinătorii de câini vor fi verificaţi dacă au câinii microcipaţi şi sterilizaţi, aşa cum prevede legea. În anul 2023 au fost vizitate 31.000 de imobile, purtându-se discuţii cu peste 13.000 de persoane, care deţineau 10.576 de câini, dintre care numai 2.881 erau sterilizaţi şi 3.827 microcipaţi. Din luna august a anului trecut au fost înmânate peste 2.100 de Notificări pentru intrare în legalitate, fiind aplicate 221 de amenzi cu sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei”, încheie Nicuşor Dan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici