Primăria Capitalei vrea să cumpere 17 apartamente. Proprietarii au reclamat probleme cu chiriaşii municipalităţii

Primăria Capitalei vrea să cumpere 17 apartamente într-un complex situat pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte nr. 16, în Sectorul 1, unde mai deţine 143 de locuinţe sociale, proprietarii acestora dorind să le vândă din cauza problemelor făcute de vecini, pe care le-au reclamat mai multor instituţii.

203 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei vrea să cumpere 17 apartamente. Proprietarii au reclamat probleme cu chiriaşii municipalităţii

Primăria Capitalei vrea să cumpere 17 apartamente. Proprietarii au reclamat probleme cu chiriaşii municipalităţii (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Consiliul General al Municipiului Bucureşti are pe ordinea de zi a şedinţei de joi un proiect de hotărâre care vizează expertizarea şi posibilitatea de cumpărare de către municipalitate a unui număr de 17 apartamente într-un complex situat pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte nr. 16, din Sectorul 1.

În expunerea de motive a proiectului se arată că Primăria Capitalei mai deţine în complexul de locuinţe, din ianuarie 2007, un număr de 40 de apartamente, iar din decembrie 2007, alte 103 unităţi locative.

Apartamentele au fost cumpărate de pe piaţa liberă pentru a putea rezolva problemele pe care Primăria le are cu cetăţeni care sunt expropriaţi pentru cauză de utilitate publică, cu cei care sunt evacuaţi din imobilele naţionalizate şi cu cei care trebuie să elibereze zona Centrului Istoric pentru lucrările de reabilitare a clădirilor de acolo.

În 2007, cele 143 de locuinţe au fost cumpărate de la dezvoltatorul SC Glina SA, care a mai vândut 20 de apartamente din acelaşi complex unor proprietari persoane fizice.

"Repartizarea apartamentelor proprietatea municipalităţii la unităţi locative cu statut de locuinţe sociale au determinat reacţii negative din partea proprietarilor de apartamente proprietate personală care au reclamat mai multor instituţii atât restanţele mari înregistrate de chiriaşi la plata utilităţilor, lucru ce a dus la întreruperea alimentării cu apă şi energie a complexului, dar şi spargerea apartamentelor proprietarilor, distrugerea maşinilor personale, acte de vandalism comise constant de chiriaşi, agresare verbală sau cantităţi mari de gunoi neevacuate deoarece chiriaşii nu plăteau la timp acest serviciu", se arată în document.

În urma reclamaţiilor depuse atât la Primăria Municipiului Bucureşti, secţia de poliţie de pe raza complexului, Administraţia Fondului Imobiliar, dar şi la Guvern, 17 dintre cei 20 de proprietari şi-au exprimat intenţia de a-şi vinde apartamentele municipalităţii.

"Sumele mari plătite pentru aceste apartamente, condiţiile improprii şi lipsa sentimentului de securitate în care sunt obligaţi să locuiască au determinat un număr de 17 locatari să-şi exprime intenţia de a vinde apartamentele către proprietarul majoritar, respectiv Municipiul Bucureşti", arată iniţiatorii proiectului.

Astfel, asociaţia de proprietari a cerut ca apartamentele să fie evaluate şi ulterior, pe baza negocierii, acestea să poată fi vândute municipalităţii. Cele 17 apartamente au suprafeţe cuprinse între 41,19 metri pătraţi şi 112,88 metri pătraţi.

În proiect se mai arată că situaţia a fost şi în atenţia Guvernului, care a dispus să fie făcute verificări de către Corpul de control al primului ministru. Verificările au vizat legalitatea cumpărării şi repartizării acestor locuinţe.

"Rezultatul acestui demers nu a fost adus la cunoştinţa instuţiei noastre", se mai arată în expunerea de motive a proiectului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici